Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Започнете своя ден с плодов или зеленчуков сок!

    Храните с най-високо хранително и енергийно съдържание са пресни сурови плодове и зеленчуци, билки, морски водорасли, ядки и семена. Важно е поне 80% от диетите да са от пресни плодове и зеленчуци. Те са богати на ензими, витамини, минерали, аминокиселини, антиоксиданти, прости захари, вода, енергия и др..

 

Човешкия стомашно-чревен тракт се справя най-добре с плодовите фибри, който поддържат чревните стени чисти. Плодовете влияят много добре и на нервната система, също така засилват перисталтиката. Зеленчуците, от друга страна, съдържат повече минерали, хлорофил и аминокиселини, много важни за възстановяване на изтощено тяло.

 

В днешно време всички знаем колко са полезни плодовите и зеленчукови сокове. При изцеждането целулозата се отделя, а всичко останало достига до нас във вид на течност, доставяйки ни концентрирана енергия. Ако трябва да ядете моркови, вероятно ще изядете само 1 или 2, но ако са на сок - ще можете да поемете тройно количество. Ползата ще усетите при всички случай - ако сте здрав ще ставате все по-здрав, ако имате някакво заболяване – ще усетите подобрение само след няколко дни на сокове.

 

Сега се предлагат много книги, подробно описващи действието на плодовите и зеленчуковите сокове, но най-важното, което трябва да знаете е, че плодовите са идеална храна за главния мозък, нервите и жлезите и пречистват тялото. Зеленчуковите възстановяват строежа на тялото, особено на костната, мускулната и съединителната тъкан. Включвайки соковете към менюто си, Вие ще започнете да се чувствате по-жизнени, по-спокойни, по-здрави и със сигурност ще се освободите от нежелани килограми.

 

Ето и някой идеи за сокове и кой за какво се препоръчва:

 

1. Сок от грозде – укрепва сърцето и кръвоносната система, унищожава тумори, стимулира лимфата, отстранява свободните радикали.

 

2. Сок от ябълки – подпомага храносмилането,осигурява аминокиселини, укрепва тялото.

 

3. Сокът от нар  - много лесно усвоим от тялото, регулира стомашната дейност и повишава хемоглобина, оказва пикочогонно, жлъчкогонно, противовъзпалително, антисептично действие. Сокът на киселите и сладко-киселите нарове се препоръчва при диабет. Помага още срещу висока температура, ангина, кашлица.

 

4. Доматеният сок - стимулира дейността на стомашно-чревния тракт, понижава риска от ракови образувания. Много полезен за бременни и кърмачки. Поради ниската си калоричност може да се консумира смело от хора с наднормено тегло. Освен това разтваря животинските мазнини.

 

5. Сок от нони – мощен имуномодулатор и силен антиоксидант. Помага при вирусни и бактериални инфекции, регулира кръвното налягане, подходящ при артрит, остеопороза и ставни болки, при менстуални болки. Помага също при проблеми с бъбреци, черен дроб, пикочния мехур и дебелото черво, подпомага храносмилателната система.

 

6. Сок от моркови - има много бета-каротин, витамини от група В, калий, калций, кобалт и други минерални вещества. Всичко това прави сока от моркови особено полезен за деца и хора със слаб имунитет и с проблемна кожа.

 

7. Сок от цвекло - богат на витамини, електролити, калций, магнезий, калий и желязо.

 

8. Сок от арония - поддържа висока еластичност и нормална пропускливост на стените на кръвоносните съдове,  снижават кръвното налягане, очиствайки съдовата стена от атеросклеротични плаки. Приеман по 50 ml 3 пъти дневно има отличен, клинично доказан ефект при хипертония. Той е безценен и като профилактично средство и при рехабилитация след мозъчен инсулт, сърдечен инфаркт и др. болести на сърдечно-съдовата с-ма. Съдържа страхотната комбинацията от витамините Р и С .

 

Най-добре е да започвате деня със плодов или зеленчуков сок. Можете да ги комбинирате по Ваш вкус. През деня консумирайте соковете около 30-40 мин.  преди хранене.

 

Голямото разнообразие от плодове и зеленчуци Ви дава възможност да изберете любимите Ви и да ги редувате и комбинирате по личен вкус.

 

Огромното разнообразие от плодови и зеленчукови сокове можете да откриете в нашия Био&здравословен магазин на ул. „Отец Паисий”47 /пресечката с ул. „Хр. Ботев”/, като за Ваше улеснение можете да ползвате и он-лайн магазина за био продукти, в който можете да пазарувате удобно от вашият дом или офис. Всички те са от 100% плод / зеленчук от био производство, без захар и подобрители.