Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Няколко тайни за дълга коса

Въпреки множеството козметични продукти за ускоряване на растежа на косата, предлагани на пазара, вие може да постигнете дори по- добър резултат с продукти, които ще намерите в собствената си кухня. Тези продукти са ефикасни ”вносители” на необходимите за косата и скалпа витамини и минерали. Тук ще се спрем на някой от тях:

1.Розмарин

Розмаринът като растение е богато на анти-оксиданти  и се превърна в една от най- употребяваните съставки при производството на продуктите за грижа за кожата. Използването му води до отваряне на порите на кожата на скалпа и респективно ускорява растежа на косата. Рецептата е следната: Половин супена лъжица от масло от розмарин, се смесва с още половин лъжица вода и шампоан в обичайното количество, което използвате при къпане. Измийте косата със сместа и оставете да действа на косата около 3 минути. Измийте косата с хладка вода. Същата процедура повтаряйте няколко пъти седмично и сами ще се изненадата от резултата.


2. Кокосово масло

Един ритуал, който се препоръчва за стимулиране на растежа на косата е масажа на главата. Той е осовено ефикасен, ако се прави с кокосово масло, тъй като то стимулира и подхранва кожата на скалпа и доставя необходимите витамини. Всичко, което трябва да направите е да потопите пръстите си в маслото и след това с кръгови движения да масажирате скалпа около 10 минути. След това косата се изплаква с хладка вода.

3.Кромид лук

Силата на лука е всеизвестен сред козметиците. Те силно препоръчват терапиите с него. Рецептата, която трябва да се противопостави на всички врагове на скалпа е следният: смачкан или ситно нарязан лук се смесва с шампоан и сместа се оставя да стои поне 15 минути. След това косата се измива с тази смес. Резултатът е здрав скалпа и блестяща коса

4.Зехтин и рициново масло

Тези две естествени съставки са известни с това, че стимулират растежа на косата.Три супени лъжици рициново масло се смесват със същото количество зехтин. Сместа се загрява, до сгорещяване. Маслото се нанася на корените на косата с помощта на пръстите. С кръгови движения масажирайте скалпа в продължение на 10 до 15 минути.Това е ключът към по-здрава и дълга коса за изключително кратко време.