А ето и едно полезно кулинарно вдъхновение от Франция. Тази вълшебна лучена супа има лек диетичен ефект, малко калории и висока хранителна стойност. Постарайте се да отделите 48 часа на тази супа, като пиете повече вода от обикновено и веднага ще забележите разликата.
Време за приготвяне - 30 мин.
Калории - 26 kcal / 100 гр
Съставки :
1 кг праз
сол
черен пипер
1. Почистете праза и изплакнете
Отрежете зелените стъбла, оставяйки само светло зелената и бялата част на луковицата. /останала част се използва за приготвяне на обикновена супа/
2. Поставете на котлона в тенджера, пълна с вода. Оставете да ври в продължение на 20 минути, без да поставяте капака.
Разделете течността и лука в отделни съдове.
Пийте по една чаша от приготвения бульон на всеки 2-3 часа. Може да го претоплите.
Вареният праз се яде за закуска, обяд и вечеря и когато огладнеете. Добавете няколко капки лимонов сок и малко масло или зехтин, сол и черен пипер на вкус.
Тази лучена супа се консумира в продължение на два дни.
house of sport