Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Суров десерт с кокос и шоколад(веган)

Основа:

Втори пласт - кокосов:

Трети пласт - веган бял шоколад:

  • ^1/2 ч.ч. разтопено какаово масло на водна баня
  • ^1 ч.ч. сурово смляно кашу
  • ^1 ч.л. ванилия
  • ^1/3 ч.ч. сироп агаве/кленов

Четвърти пласт - суров шоколад:

  • агаве/кленов сироп, сурово какао на прах, разтопено кокосово масло в сътношение 1:2:1

С продуктите за основата:

Смилат се бадемите в кухненски робот, добавят се останалите продукти и се смилат, докато се получи тесто на топка. Застила се малка тавичка със стреч фолио и тестото се разстила и притиска по дъното. Слага се във фризера.

Втори пласт:

Всичко се смесва в кухненския робот и се мели около 10 мин. Сместа се разстила върху основата и отново се връща във фризера.

Трети пласт:

Всичко се обърква добре в купа и се слага върху втория пласт. Връща се във фризера.

Четвърти пласт:

Сместта се слага най-отгоре и се украсява с кокосови стърготини или цели бадеми. Държи се във фризер.

Този суров десерт е изключително вкусен и със сигурност ще се хареса не само на веганите. Опитайте и ще повторите!

Предупреждение: най-добре разрежете десерта на малки квадратчета и се опитайте да хапвате с мярка. Както сами забелязвате, калоричността му е висока. Затова пък е особено подходящ за зареждане с енергия след тежки тренировки.

автор Мария Каракушева.