Основа:
- ^1 ч.ч. сурови (предварително накиснати и изсушени) бадеми
- ^15 меки големи фурми
- ^1/4 ч.ч. сурово какао
- ^1/2 ч.ч. смлян кокос
- ^щипка хималайска сол
Втори пласт - кокосов:
- 1/2 ч.ч. накиснато и изсушено кашу
- ^2 ч.ч. смлян кокос
- ^1 ч.л. ванилия
- ^3 с.л. агаве (кленов сироп)
Трети пласт - веган бял шоколад:
- ^1/2 ч.ч. разтопено какаово масло на водна баня
- ^1 ч.ч. сурово смляно кашу
- ^1 ч.л. ванилия
- ^1/3 ч.ч. сироп агаве/кленов
Четвърти пласт - суров шоколад:
- агаве/кленов сироп, сурово какао на прах, разтопено кокосово масло в сътношение 1:2:1
С продуктите за основата:
Смилат се бадемите в кухненски робот, добавят се останалите продукти и се смилат, докато се получи тесто на топка. Застила се малка тавичка със стреч фолио и тестото се разстила и притиска по дъното. Слага се във фризера.
Втори пласт:
Всичко се смесва в кухненския робот и се мели около 10 мин. Сместа се разстила върху основата и отново се връща във фризера.
Трети пласт:
Всичко се обърква добре в купа и се слага върху втория пласт. Връща се във фризера.
Четвърти пласт:
Сместта се слага най-отгоре и се украсява с кокосови стърготини или цели бадеми. Държи се във фризер.
Този суров десерт е изключително вкусен и със сигурност ще се хареса не само на веганите. Опитайте и ще повторите!
Предупреждение: най-добре разрежете десерта на малки квадратчета и се опитайте да хапвате с мярка. Както сами забелязвате, калоричността му е висока. Затова пък е особено подходящ за зареждане с енергия след тежки тренировки.
автор Мария Каракушева.