Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

СУРОВИ КОКОСОВО-ТАХАНОВИ СЛАДКИ С КАФЕ

Тази рецепта е за почитателите на кокосовото масло и здравословните десерти.

за 6 бр. сладки

80 гр. сусамов тахан (ползвах пълнозърнест)
80 мл. разтопено кокосово масло

За пълнежа:
175 гр. пресни фурми
100 мл. еспресо*
морска сол
щипка кардамом (по желание)

*Кафето може да се замени с какао

Пригответе си 6 формички – най-удобно е силиконови форми за мъфини, ако не са силиконови – ползвайте хартиени чашки за мъфини.
Разбъркайте добре тахана и кокосовото масло и разпределете половината от сместа във формичките. Оставете в хладилник за около 20 мин. докато се втвърди.

През това време приговтете пълнежа:
Обезкостете фурмите и ги обелете доколкото е възможно. Пригответе кафето. Пасирайте фурмите като добавяте лъжица по лъжица от кафето, докато получите гладко пюре. Възможно е да не е нужно цялото количество кафе, на мен ми остана повече от половината. Добавете смления кардамон.

Върху втвърдените таханови чашки разпределете по една лъжичка от пълнежа. Допълнете с останалата таханово-кокосова смес, колкото да покрие пълнежа и върнете в хладилника за още 20-30 мин. докато стегне. Поръцете с морска сол и сурови какаови или кафеени зърна.

Идея: пробвайте да замените сусамовия тахан с фъстъчено или бадемово масло.

Внимавайте да не ви ги отмъкнат
                        <p class=sugarmouse.club