Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Природни лекове за целулит

Целулитът е често дискутиран дамски проблем, който се повлиява от различни козметични процедури, но най-силно въздействие върху него има антицелулитният ръчен масаж, чиято цел е да премахне целулитните бучки и възли по тялото и да оформи силуета.

Както е известно, основната причина за появата на целулит е натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. Антицелулитният масаж включва стимулация на биоенергетичните зони, съчетана с техники от лимфодренажния масаж, за да се стимулират лимфо- и кръвообращението. По този начин се подпомага изгарянето на мазнините и разнасянето на лимфните задържания. При масажа се използват специални масла, които разграждат мазнините и подобряват микроциркулацията.

Целулитът е полиетиопатогенетично заболяване, което се среща изключително често при женския пол след пубертета, макар напоследък и при мъжете да се наблюдават целулитни образувания. Сложната патогенеза на целулита го прави изключително трудно податлив на лечение. Причини за това са както особености в конструкцията на женското тяло, така и в строежа на адипоцитите. Не по-малко влияние оказва и начина на живот, качеството на приеманата храната, както и негативни фактори като стрес и неправилен стоеж на тялото.

Тук може да намерите няколко  природни идеи за борба с целулита:

1. Смесват се  2 части глухарче, 3 части корен от троскот, 1 част листа от градински чай, 3 части босилек, 4 части ерика и 3 части градински ягоди. Накисва се 1 супена лъжица от сместа в четвърт литър студена вода да кисне един час. Изчакава се още 15 минути и  се прецежда. С тази запарка всеки ден се мият засегнатите от целулита места.

2. Заливат се 10 супени лъжици изтравниче с два литра вряща вода, похлупва се е се оставя да киснат 15 минути, след което се прецежда. С тази смес се мият засегнатите от целулита места.

3. Можете да си приготвите билкова вана. Запарете 300 г. изтривниче с 2 литра вряща вода, изчакайте 20 минути и прецедете и излейте приготвената вана. Къпането продължава 25 минути, като нежно се масажират засегнатите места. Вместо изтривниче може да използвате градински чай.

 

4. В продължение на 3 седмици всеки ден пийте 3 чаши билков чай от смесени по равни части глухарче, троскот, козя брада и царевична коса. Запарете две пълни супени лъжици от сместа с половин литър вряща вода, изчакайте 5 минути и прецедете. Пие се хладък.

 

5. За измиване на засегнатите от целулита места се  смесват по равни части бръшлян, змийско мляко, коприва, жълтурче и слез. Запарва се една шепа от сместа с половин литър вода и се прецежда. Излива се във вана за къпане.

6. Пийте в продължение на 3 седмици чай от листа на бяла бреза. Една лъжичка листа се запарват с 1 чаша вряща вода, изчакайте 5 минути и прецедете. Пие се по две чаени чаши дневно.

7. Всяка вечер се изяжда по една порция салата от краставици, подправени с магданоз, чесън и зехтин.

 

HOUSE OF SPORT fitness & wellness centre

гр. Стара Загора, вк. Железник, ул. Кап. Никола Андреев 4

тел.0887 818 771

и на адрес

гр. Стара Загора, ул. Св. Патриарх Евтимий 80А

тел. 0882 59 50 50

работно време от 6.30 - 23.00ч

 

Може да поръчате и онлайн на www.houseofsport.bg