Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Приемайте уморени количества витамини

При наскоро проведени научни изследвания се установи,че мултивитамините изобщо не са необходими на здравите хора и дори може да предизвикат здравословни проблеми.
За това предупреждава и известният диетолог Браян Радклиф, бивш съветник на правителството във Великобритания и преподавател в университета "Робърт Гордън" в Абърдийн, цитиран от британския в. "Дейли телеграф".
Популярните мултивитамини са напълно излишни и дори опасни за хората, които пазят здравословна диета, смята той.
Комбинацията от рибено масло и мултивитамини например може да доведе до превишаване на препоръчителната доза витамин А, чийто излишък се натрупва в черния дроб.
Прекаляването с него може да предизвика гадене, главоболие, а след продължителен период и остеопороза, като намали здравината на костите, както и да увреди необратимо зрението и черния дроб.
Големи дози от най-популярния витамин C - който мнозина пият с убеждението, че ги предпазва и дори лекува от настинки, могат да бъдат безобидни, но и да имат неприятен ефект върху стомаха, предупреждава д-р Радклиф.

Витамин C се съдържа естествено в цитрусовите и меки плодове, в листните зеленчуци, в черния дроб и бъбреците.

Пушачите например не бива да приемат прекалено бетакаротин, който се съдържа естествено в морковите, тъй като високи дози от него се свързват с повишен риск от рак.

Големите дози витамини могат да нарушат действието на предписани важни лекарства, като отслабват силата и ефекта им, както и да нарушат способността на организма да абсорбира други витамини и минерали.


Проблемът е в това,че милиони души приемат "безобидните" таблетки "за всеки случай", за да подсигурят здравето си в дългосрочен план.

Според диетолога тези хора дават пари на вятъра и пълнят джобовете на фармацевтичните компании.

Ние от Organic green house ви предлагаме нещо наистина различно и качествено.Без добавен ГМО и в най-добрата за усвояване от човешкия организьм форма-на прах.Всички тези продукти има налични в магазина или да се порьчат on-line.Едни от най-добрите сред добрите продукти това са:стрькове от люцерна на прах,пшенични стрькове на прах, конопен протеин, каму-каму, гинко билоба на прах, спирулина, хлорела, котешки нокьт и др. Заповядайте в нашите магазини на посочените адреси!

 

www.organicgreenhouse.bg

Organic Green House 1 - Гр.Стара Загора, Отец Паисий 47 (на кръстовището с ул. Хр. Ботев), Тел. 0887 16 67 44,

Organic Green House 2 –Mall Galleria, 2 етаж -зона за хранене, тел.0886 67 57 71

 

Екипът на house of sport