Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Полезните свойства на сока от червено цвекло

Сокът от цвекло е богат на хранителни вещества като фолиева киселина, калий и витамин С ,като обикновено се смесва и с други зеленчуци и плодове, за постигане на по-добър ефект върху здравето.

Ето един поглед към част от ползите ,до които води консумацията му.

Ниско кръвно налягане

Консумацията на малко повече от две чаши сок от цвекло дневно може да ви помогне да поддържате кръвното си налягане под контрол.Нещо повече, този ефект се запазва в продължение на 24 часа след приемането му.

Издръжливост

В едно малко проучване, публикувано през 2009 г., учените открили, че сокът от цвекло може да повиши издръжливостта при упражнение. За изследването, осем души са консумирали по 500 мл. сок от цвекло дневно в продължение на шест последователни дни. Резултатите показват, че участниците са станали по издръжливи средно с 92 секунди ,след като са пили сок от цвекло.Изследователите също така отбелязват, че участниците в проучването са имали по-ниско кръвно налягане след приемането на сока от цвекло.

Прочистване

Този прекрасен сок изчиства от токсини не само черния дроб, но и много други части от човешкия организъм. Премахва от тялото токсините и тежките метали. Макар и съдържанието на желязо да не е високо, то е с много добро качество, което го прави чудесна храна за прочистване на кръвта. Сокът от цвекло е много ефективен при заболявания, причинени от токсини.

Бременност

Цвеклото също е здравословна добавка към диетата на бъдещи майки, поради високото си съдържание на витамин B и фолиева киселина, която насърчава растежа на тъканите. Това се смята за особено полезно в развитието на гръбначния стълб на бебето. Голяма чаша цвекло сок на ден в действителност отговаря на хранителните изисквания за фолиева киселина.