Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Натурални фет-бърнъри

Великолепната четворка: една от най-добрите натурални комбинации за изгаряне на мазнините


Хората са обсебени от това как да премахнат мазнините. Всички тайничко се надяваме някой ден да имаме тялото на някой модел от корицата на списание. Не е тайна, че има цяла индустрия, която е изградена заради това желание!

Храни и билкови добавки за изгаряне на излишните килограми: наистина ли работят? Или е по-вяроятно да срещнем Голямата Стъпка на разходка из планината?

Ето го и отговора - наистина има натурални храни и билки, които помагат за топене на мазнините. Е, няма да се стопите буквално и изведнъж, ако се храните с червени люти чушки на всяко ядене. Обаче, чрез добавяне на тези четири естествени фет-бърнъра ще повишите телесната си температура и ще подобрите метаболизма си (обмяната на веществата), което помага за използването на съхранените мастни клетки като енергиен източник.

Когато комбинирате тези 4 натурални фет-бърнъра с добра диета и поне 30 минути кардио (или тренировки с тежести) всеки ден, вашето тяло ще се превърне в машина за горене на мазнините! Мастните клетки няма да имат шанс този ад за тях.


1. Червени люти чушки (червени пиперки)- пожарът от Южна Америка


Първоначално отглеждани в Южна Америка, те се използват като билкова добавка от 17-ти век.
Ползите от тях са феноменални, а помощта при свалянето на килограми е една от тях. Те ще ви помогнат да намалите излишното тегло, но не са единственият фактор. Как помагат? Главно чрез подобряването на метаболизма.

Ако консумирате ежедневно червени пиперки или екстракт от тях, метаболизмът ви се забързва с около 25%, така че червените люти чушки трябва да са част от хранителния ви режим. Много хранителни добавки съдържат екстракт от люти червени пиперки.

Ще усетите подобрение на цялостния ви организъм - органите на кръвообращение, храносмилателната система, жлезите и лимфната система. Лютите червени пиперки помагат и за изхвърлянето на вредните токсини от кръвта.

Няма директно да намалят теглото ви, но са важен стимулант за повече енергия и подмладяване. Енергийните ви нива ще се повишат веднага, щом лютият червен пипер навлезе в организма ви. Ще имате здраво сърце, едно сърце, което работи качествено, на пълни обороти.

Повечето енергия ще ви подейства като стимул да правите повече аеробни упражнения, а те, в съчетание с по-малко калории, ще ви позволят да отслабнете по-бързо. Всъщност, в началото на 20-ти век във Франция по време на Първата световна война, лекарите са давали люти червени чушки на войниците, за да облекчат умората.

Те помагат и за сериозно увеличаване на телесната температура, което е важен фактор при топенето на мазнините.


2. Зелен чай


Голямата сила на зеления чай в областта на изгарянето на мазнините се дължи главно на група полифенолни химични вещества, известни като катехини. Епигалокатехин галат (EGCG) е най-срещаният катехин в чая и е един от най-проучваните катехини в клиничните изследвания.

В изследване на две случайни групи, което е било строго контролирано и проверено за плацебо ефект, групата, която е използвала прецизна доза от зелен чай, е увеличила драматично енергийните си дневни разходи в сравнение с другата, в която зелен чай не е бил използван.

По-забележителното е, че екстрактът от зелен чай има афинитет към мазнините и използването им като енергия! Това показва значително по-високи нива на окисляване на мазнините при употреба на зелен чай в сравнение с плацебо ефект. Този род изследвания показват, че консумирането на определно количество зелен чай стимулира термогенезата и окисляването на мазнините чрез изменения в енергийните разходи.

Освен с един силен, положителен ефект върху метаболизма на мазнините, екстрактът от зелен чай оказва влияние и при свалянето на процента на телесните мазнини в тялото. Контролирано изследване показа доста намален процент на подкожните мазнини при хората, които са използвали зелен чай, в сравнение с тези, които не са.


3. Индийски живовляк (Psyllium)


Семената на това растение съдържат фибри, чиято главна функция е прочистването на вашия организъм от отпадъчни продукти. Живовлякът носи ползи при отслабването и поддържа нивото на кръвната захар в нормалните граници.

Добавянето на фибрите му към вашата диета може да помогне да сте сити за повече време, което означава, че ще може да се въздържите от поничките, сладкишите, шоколада и т.н. Кофти е, но тези храни просто искат да се провалите в начинанието си. Ако имате фибрите на живовляка на ваша страна, тогава по-уверено да се изправите срещу мазнините. Може да се снабдите с индийски живовляк на прах, макар че не е лесен за намиране. Консумирайте го преди хранене.


4. Ленено семе


То е основен източник на фибри, които действат благоприятно на храносмилането и отделителната система като придава усещане за ситост. Лененото семе съдържа около 30% белтъчини, около 15% въглехидрати, богато е на витамин Е и витамин А. Съдържа още около 10% слузно вещество, което е една от основните причини за действието на растението.

Богатото съдържание на омега-3 и омега-6 мастни киселини го правят търсена добавка за спортистите и хората, които се стремят да живеят целесъобразно, тъй като това са полезни мастни киселини и са необходими за организма по всяко време, особено при физически натоварвания.

Поради пречистващото си действие, лененото семе е много полезно по време на диети, за профилактика на рак на дебелото черво и високо кръвно налягане. Има противовъзпалителен ефект и възпрепятства всмукването на животинския холестерол.

Добавянето на ленено семе към вашата диета ще помогне за нормалната продукция на хормони, на мозъчната дейност, а също така за изгарянето на мазнините и цялостното здраве на организма.

 

http://bodytime.bg