Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Мъфини от ленено семе

Начин на приготвяне:

Лененото семе се смила на брашно (аз го правя в кафемелачка, същата работа ще свърши и по-фино смилащ кухненски робот). В купа се слагат яйцата и млякото, като се разбиват- добавя се протеинът и пак се обърква. След това се добавят сушените плодове, натрошените ядки, разтопеното масло, медът и содата.

Когато се разбъркат, се слага и лененото семе и... изненада - пак се бърка. Оставя се да престои за няколко минути в купата, защото лененото семе набъбва и поема течностите - тук идва и водата. Добавя се малко, за да не е прекалено гъста сместа.

Фурната се загрява на 220-240 градуса, пуснати горен и долен реотан. Сместа се изсипва в силиконови формички (пробвал съм и в метални, но залепва и нищо не става) и се слагат в загрятата фурна. Пекат се 10-15 минути, след което се вадят от формичките и са готови. За всеки случай проверявайте през 5 мин. с клечка за зъби дали са готови, като бодвате най-близкия (външния) мъфин.

Е, страшно е вкусно! Препоръчвам ви да ги криете от себе си, за да не "помрачите" идеята за хранене според планувани цели.

Екстра кисело млекце няма да ви дойде зле! Всъщност, ако комбинирате два мъфина и една кофичка, така ще ви е по-лесно да спрете навреме. Хайде, марш в кухнята!

http://www.bb-team.org