Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

МАСЛО ОТ БАБАСУ

Бабасу (Orbignya oleifera) е палмово дърво, което вирее в северната част на Бразилия. Плодовете му, които приличат на малки кокосови орехи, растат на чепки, чиито брой може да достигне 500. Използват се като основа на козметични продукти, лекарства и напитки. В Южна Америка олиото от бабасу се цени най-вече заради овлажняващите си свойства и благотворния ефект върху кожата – както сухата, така и мазната. Хидратира, без да оставя лъщене. Известно е като алтернатива на кокосовото масло, може да се ползва като сапун, защото образува много приятна пяна. Нерафинираното масло от бабасу има кремав цвят и удивителен орехов аромат. То е стабилно при стайна температура (до 24 °C), но се топи при контакт с кожата. 
Нашето масло от бабасу идва от местна общност в района Маранхао в Бразилия, с което помагаме да се запази естествения му хабитат и директно подобрява икономическите условия в района и устойчивото развитие.

ХИМИЧЕН СЪСТАВ:
около 70% липиди, 42% лауринова к-на, 15% олеинова, 17% миристинова, 10% палмитинова, 4% стеаринова, 3% линолова; гликозиди, минерали витамини A, D, E и F. Поради това по-високо ниво на ненаситени мастни киселини, маслото от бабасу има срок на годност от около една година. Съхранява се на хладно, далеч от пряка слънчева светлина. Препоръчва се да се държи в хладилник след отваряне.


ДЕЙСТВИЕ:
мощни хидратиращи свойства;
антимикробен ефект;
запазва влагата в кожата като я прави мека и еластична;
изравнява тена и кожните неравности;
бързо попива;
не оставя мазни петна и не запушва порите;
предотвратява образуването на бръчки;
подходящо за суха и особено за зряла кожа, суха и късаща се коса, както и за нокти.
ЦВЯТ И КОНСИСТЕНЦИЯ: бяло твърдо масло.

Нанесено върху кожата, маслото от бабасу образува защитен филм и при допир се появява приятно усещане за гладкост. Попива бързо без да оставя кожата неприятно мазна и не запушва порите. Известно е като един от най-добрите овлажнители. Притежава успокояващи и подхранващи свойства. Прекрасно запазва влагата в епидермиса, прави кожата мека и еластична.

Може да се смесва с бадемово масло, с масло от карите, какаово масло, andiroba (carapa oil) масло, murumuru масло, кокосово масло, масло от маракуя, масло от пасифлора, cupuacu масло, масло от ядките на buriti и смесица от етерични масла, включително роза и лайка.

Високото съдържание на липиди подобрява състояние на сухата и заплетена коса, правейки я жива и бляскава. Маслото от бабасу има сходен със себума състав. То подхранва, овлажнява и възстановява здравината и еластичността на косата.
Прекрасно запазва влагата в кожата, включително детската. Маслото предотвратява образуването на бръчки. Особено подходящо е при екзема, сърбеж, суха и възпалена кожа.  
Ревитализира сухата и увредена коса, облекчава сърбежа по скалпа, възстановява и поддържа здравето на косата. Препоръчва се за всички типове коса, но особено подходящо е за суха коса.

 
За кожата:
Използвайте розова вода с масло от бабасу като тонизиращо, хидратиращо, подхранващо и защитно средство.


Интeнзивна маска за тяло и коса с бабасу и етерични масла:
¼ ч. масло от бабасу
¼ ч. масло от карите10 капки етерично масло от лавандула

Маската е чудесна и за най-чувствителните кожи. Попива бързо, благодарение на маслото от бабасу и кокосовото масло, а лавандуловото масло и маслото от карите, влияят на кожата тонизиращо, успокояващо, почистващо и предпазващо. Маслата същевременно придават мекота и копринен блясък на кожата.Маската е благоприятна както за лице, така и за тяло, коса и скалп.
Използвайте тънък слой върху лицето и шията или върху ръцете и тялото, а върху косата нанесете като масажирате скалпа и косата. Постойте поне 30 мин, след което измийте както обикновено. Бабасу маслото ще остави косата ви мека, копринена и блестяща.