Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Маски с мед

Медът притежава почти същата ph - стойност, като тази на човешката кожа, и затова е един от най-подходящите натурални продукти за естетвена грижа и защита, както за кожата по цялото тяло, така и за косата.

  Той е незаменима съставка за редица козметични продукти, поради изобилието си на витамини ( В2, В3, В5, В6, В9, С и др. ), минерали ( калий, натрий, калций, фосфор, сяра, магнезий и др.), аминокиселини ( пролин, лизин, хистидин, аргинин, треонин, аспарагинова киселина, глутаминова киселина, глицин, метеонин, изолейцин, лейцин, тирозин, триптофан, фенилаланин и др.), органични киселини  /в малки количества/ ( глюконова, ябълчена, лимонена, оксалова, винена, млечна, малеинова, янтарна, пироглутаминова, бензоена, мравчена.), ензими, хормоноподбни вещества, фитонциди, вода (около 15-20%) и др. Поради тази причина Ви предлагаме няколко бързи и полезни медени маски:

Медена маска за изтощени коси и косопад Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбиниран витамин А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.

 

Медно-овесената маската за лице 1 чаена лъжичка мед се смесва с чаена лъжичка едро овесено брашно. Добавя се и 1 белтък, разбит на пяна. Сместа се поставя за 15 мин. върху лицето. Измива се с хладка вода.

Медена маска против черни точки и разширени пори. Сипва се в съд малко мед, след което лицето се намазва с тънък слой от меда и се масажира с плавни движения на пръстите да натискате и отделяте, докато почувствате леко парене. След няколко минути масаж, меда не отмива от лицето, а се слага влажна хавлиена кърпа и се изчаква от 5 до 10 минути. Не остава и следа от лепкавост по лицето.

Египетска маска за подхранване и почистване . Смесват се равни количества мед, сол и сода бикарбонат. Оставя се да действа 15 мин, след това се мие с хладка вода и се намазва крем на леко влажна кожа.

Лучено-медена маска
. Една глава лук са настъргва на ренде в марля и се изцежда. Към сока се добавя една лъжица мед. Нанася се с памучен тампон на лицето и се стои около 20мин. Измива се с хладка вода. Тази маска дава страхотни резултати, но трябва да се прилага внимателно, защото може да се появи раздразнение. Хубаво е предварително да се направи тест с лучения сок за алергична реакция.