Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Колко вода да приемаме на ден според теглото

Днес непрекъснато ни се напомня, че трябва да пием по много вода - за пречистване на организма, за по-добро функциониране на органите му, за да отслабнем и въобще за всичко. Но какво означава "много вода"? Колко много? Всеки човек има нужда от различно количество течности, което зависи от множество фактори. Един от определящите е теглото.

ЧАШАТА ВОДА Е ЗАРЕДЕНА С ЕНЕРГИЯ

Можем да се лекуваме сами с вода, заредена с енергия. Водата носи информация и може да се програмира. В йога също се работи с енергиите в тялото, а водата е един от основните елементи, заедно със земята и огъня.

Водата е добре да се съхранява в бутилка от стъкло. Това позволява да я държим на слънце и да променяме свойствата й – да я заредим със слънчева енергия. Най-добре бутилката да е от светлосиньо или синьо стъкло. Ако оставите тази бутилка известно време под слънчевите лъчи, водата в нея ще придовие лечебни свойства.

Според най-новите изследвания тежкият водород, които се съдържа в минимални количества във всяка вода, е главният виновник за остаряването, наред със свободните радикали. Според йогите в нашето тяло чрез храната, дишането на градски въздух и през кожата непрекъснато се отлагат отрови, които дори при редовен стомах стоят в червата, дори месеци наред. Ако успеем да ги изхвърляме извън организма си, ще предотвратим появата на различни болести, ще улесним храносмилателната система, ще изгладим кожата, ще почистим ставите и всички канали на тялото. И най-вече ще приемем повече енергия прана от космоса.

Предлагаме ви таблица, в която е посочено колко вода трябва да се пие според килограмите.Уточняваме, че в случая става въпрос само за вода и не са включени сокове, чай, кафе и други напитки. В първата колона е отбелязано теглото на човек, а във втората - съответното количество вода, което е необходимо ежедневно в литри. За улеснение е даден и броят чаши, отговарящ на милилитрите, като количеството е изчислено за чаша с вместимост от 0,250 литра.

В лявата част на графиката е показан процентът вода в нашето тяло.