Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Зеленчукова супа с кнедли от нахут


Продукти:

за кнеделите:


*40 гр. масло,
*60 гр. брашно от нахут,
*1 яйце, сол,
*1 ч. л. червен пипер

за супата (по желание):

*1 ¼ л зеленчуков бульон,
*1 средно-голям лук,
*2 моркова,
*1 сладък картоф,
*1 чаша грах (замразен/от консерва),
*4-5 скилидки чесън,
*щипка мащерка.


Време за приготвяне: 30-40 минути

Метод на приготвяне:
1. Начин на приготвяне: Разбийте маслото и брашното до пухкав крем. Добавете яйцето, солта и червения пипер и разбъркайте до получаване на хомогенна смес за кнедли.
2. Сложете зеленчуковия бульон да заври с нарязаните зеленчуци.
3. Махнете капака и намалете котлона, докато вренето се успокои. В бавно врящата супа добавете оформените от нахутена смес кнедели и оставете да поври 20-30 минути на бавен огън.

http://www.biospot.bg