Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Енизимите - основа за живот

В човешкия организъм непрекъснато работят хиляди различни ензими. Това са сложни протеинови молекули или техни комплекси. Благодарение на ензимите се осъществяват, ускоряват и контролират процесите, поддържащи живота на организма. Те не се променят, затова се наричат биокатализатори.

Ензимите са гениално творение на природата. Само с тяхна помощ е възможно:

    *обновяването на клетките;
    *трансформирането на хранителните вещества в енергия и строителни материали;
    *изхвърлянето на отпадъците от метаболизма и чуждите вещества в тялото;
    *предпазването на организма от патогенни микроорганизми;
    *зарастването на раните.

Без ензимите животът би бил абсолютно невъзможен, всеки от тях е буквално "тесен специалист" и има една единствена задача, която изпълнява по най-съвършения и безупречен начин. За живота и здравето на организма е задължително да присъстват всички ензими в него и те да бъдат в достатъчно количество, оптимално съотношение и нормално функционално състояние.

Остарявайки, те губят своята първоначална ефективност и започват да правят грешки, затова трябва непрекъснато да се обновяват. Много са чувствителни към температурата. Установено е, че при 38 - 40 градуса те стават мързеливи, безсилни, а при 43 градуса умират.

Основни източници на ензими са суровите плодове и зеленчуци. Също семената и особено техните кълнове, тъй като природата дава най-ценното за храненето на младите растения.

Само такава "жива храна" е способна да осигури на нашия организъм всички необходими ензими в достатъчни количества, което е гаранция за добро здраве във всяка възраст.

www.framar.bg