Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Ексфолиация

Ексфолирането е процес, при който се отстранява горния слой мъртви клетки на кожата, посредством различни козметични средства. По този начин, кожата се изглажда, порите изглеждат по-малки, а тена става равномерен. Използването на ексфолиращи продукти помагат на кожата да запази и повиши на тонуса при този намален естествен процес. Ексфолиращите продукти могат да осигурят по-голяма полза при използването им с четки. Най-добрият избор са ексфолианти на основата на сол и захар. Кожата на тялото е по-дебела от и отстраняването на мъртвите клетки изисква по-интензивно търкане. Гранулите съдържащи се в ексфолиантите, се различават по размер. Продуктите, съдържащи по-големи гранули са подходящи за по-малко чувствителна кожа, докато тези с по-малките гранули са подходящи за чувствителна кожа. Важно е хората с кожни заболявания, включително и тези с акне да бъдат изключително внимателни при избора на ексфолиращи продукти.Някои съставки, макар и естествени, могат да бъдат твърде груби за вашата кожа.Използвайте ексфолианти редовно, за да имате гладка и нежна кожа.Ексфолирането на кожата трябва да се прави през цялата година.

          Не се прави ексфолиране на тялото при слънчева еритема, непосредствено преди излагане на слънце, при свръхчувствителна кожа, дерматози и открити рани.

Рецептите за домашни ексфолианти не изискват особени приготовления, не са трудоемки и се  правят бързо и лесно. Основните съставки са природни продукти за красота, дар от природата, които може да вземете назаем от кухненския шкаф. Сред най-често срещаните са:

  • Мед – заради антибактериалните му свойства и способността му да стимулира обмяната на веществата.
  • Кафе – най-често утайката от него; насърчава растежа на нови клетки, като ускорява регенерацията на тъканите.
  • Захар и морска сол– подхранват кожата с минерали и се борят с мъртвите клетки.
  • Овесени ядки – също имат подхранващ ефект, като зареждат кожата с витамини и полезни вещества
  • Обикновено въпросните съставки не могат да се използват самостоятелно, защото са по-груби и могат да наранят кожата. Затова на помощ идват добавки като кисело или прясно мляко, вода, зехтин, сок от цитрусови плодове.

Домашен ексфолиант за тяло
Вариант 1: намачкайте с вилица един презрял банана и прибавете към него 3ч.л. захар и 1 кафена лъжица лимонов сок. Ексфолирайте кожата с помощта на получената смес, докато сте под душа.

Вариант 2: Не изхвърляйте утайката от кафето, а я разбъркайте 1/2ч.ч. от нея с 3с.л. мед и 1ч.л. лимонов сок. Използвайте ексфолианта за подхранване на кожата и при борба с целулит.

Може да използвате различни по вид растителни и етерични масла :) Поглезете се според личния си вкус, но не забравяйте да съобразите качествата на продуктите с нуждите на вашата кожа!!!