Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Домашна паста за зъби с кокос и мента

Избора на паста за зъби не е лесен. На пазара има голямо разнообразие от билкови пасти за зъби, натурални и био, но цените им са доста по-високи от най-популярните. Ако предпочитате да знаете какво влиза в състава на вашата паста за зъби и обичате да експериментирате, ще ви споделим една идея и рецепта за домашна паста за зъби.

Домашна паста за зъби с кокос и мента

Състав:
¼ чаша кокосово масло
5 супени лъжици сода за хляб
10-20 капки етерично масло от мента
ксилитол на прах
По желание – черен орех на прах или бентонитова глина

Начин на приготвяне на домашна паста за бели и здрави зъби

Разтопете кокосовото масло, ако градусите в стаята са по-ниски и то е в твърдо състояние (при телесна температура кокосовото масло се втечнява), добавете содата за хляб и разбъркайте с вилица, докато се образува паста. След това добавете маслото от мента на капки и ½ супена лъжица ксилитол на прах. Разбъркайте енергично всички съставки и съхранете в буркан, който да е добре затворен.

Домашната паста за зъби с кокосово масло се ползва, като с помощта на четката за зъби вземете малка част от сместа, затова е необходимо всеки член от семейството да има свой собствен буркан с домашната паста за зъби. Друг вариант е да се ползва лъжичка, с която да се отгребва от пастата за зъби. Вие ще решите кой вариант е най-удачен за вас.

Аз обожавам натуралните масла и ги ползвам непрекъснато, за да подобря състоянието на кожата на лицето, за да се преборя с косопада или да поддържам косата си гъста и обемна, за да подхраня кожата на тялото и да я предпазя от появата на стрии или целулит, Кой обича стриите, целулита, бръчките и рядката коса?
Едни от любимите ми масла са кокосовото масло, което ползвам основно за кожата на лицето, тялото и при сухи краища на косата и масло от авокадо, което е прекрасно в борбата с косопада и сухия скалп.


www.foryoubg.com