Грейпфрутът е сред многото съкровища, които природата ни предлага през зимата. Както много други тропически плодове, консумацията му през студените месеци на годината засилва имунната система на организма и по този начин го предпазва от опасностите на лошото време.
Леко тръпчивият му вкус не се харесва на всеки. За сметка на това, привържениците му са готови да се закълнат в този плод и ползите от него. Мнозина започват деня си с чаша прясно изцеден сок от грейпфрут, за да събудят тялото си сутрин.
Хранителни свойства:
В 100 г грейпфрут има между 30 и 40 kcal (в зависимост от сорта), около 8.5 г въглехидрати, 90 г вода (средно 75% от плода са вода) и 0.1 г мазнини.
Предлагаме ви комбинирана диета с яйца и грейпфрут, която обещава да станете с 1,5 килограма по-леки само за 3 дни.
- *Закуска: 1/2 грейпфрут, 1 твърдо сварено яйце, филия ръжен хляб, кафе или чай с лимон.
- *Обяд: 1/2 грейпфрут, 2 твърдо сварени яйца, кафе или чай с лимон.
- *Вечеря: 1/2 грейпфрут, 2 твърдо сварени яйца или приготвени по друг начин (с изключение на пържени), чай с лимон.
Не забравяйте да пиете достатъчно количество вода.
house of sport