Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Браунийс кейк

Всеки един от нас е желал да похапне нещо сладко, вкусно, шоколадово иии.... много калорично, но силната воля е предотвратявала тази ситуация. Е вече можете да се насладите на вкусен, шоколадов и изключително полезен десерт - Браунийс кейк.

За блата
4 яйца
4 с.л. тъмна захар
150 гр. брашно от рошков*
1 био бакпулвер
150 гр. стафиди
200 гр. био орехи
500 гр. настъргана на ситно тиква

За крема
2 с.л. кокосово масло
3 с.л. какао на прах
1 с.л. мед
3 с.л. прясно мляко

Приготвяне на блата
½ бакпулвер се смесва с брашното от рошков, ½ се слага на настърганата тиква, която се изстисква с ръце да стане по-суха.Стафидите се накисват с гореща вода  за 30 минути преди ползване. Яйцата се разбиват със захарта, прибавя се брашното от рошков, разбива се докато се поеме цялото брашно, добавят се смелените орехи. Добавя се тиквата, разбива се добре и последно се добавят счуканите орехи и стафидите.

Намазва се с мазнина тава с размер 22-24 см  или квадратна тавичка и се изсипва кашата. Пече се на 180 градуса, 30 минути на долен реотан, 5-10 минути на горен и долен реотан.

За крема
Кокосовото масло се слага в метална купа, която е потопена в друга купа с вряла/топла вода, така че кокосовото масло да се втечни. Добавя се какаото, разбърква се докато го поеме маслото и се добавя меда. След това се  добавят 3 с.л. прясно мляко.

Кокосовото масло, което се отделя от крема, се изсипва върху изпечения блат, който се надупчва с вилица за да попие, а след това се намазва отгоре приготвеният крем.