Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Флекс Уилър споделя тайни за тренировъчната си програма!

В:Как се храните?

 

FW: Имам три различни програми:
• Off-season, когато се храня нормално културист храна.
• Precontest когато прилагам сериозна диета.
• Preshow, когато увеличавам калории.                                    

В: Стриктна ли е диетата Ви?

FW: Да. Не можеш да се разсейваш, когато става въпрос за състезания от ранга, в който аз се състезавам. Никой друг не го прави. Всъщност водата е най-големият ми проблем, не самата диета.

Хората разчитат само на генетиката, а не трябва. Аз съм благословен с големи мускули, добре оформени коремни мускули и добра структура на тялото, но това не значи, че мога да се размотавам. Моята ситуация е като при една добре сложена жена. Тя изглежда добре, но ако се запусне изглежда пълна. Същата е ситуацията и при култористите.

В: Какъв е основния Ви източник на протеини?

FW: Три пилешки гърди на хранене и това не е нещо, с което да се гордея.

В: Разделяте  ли храненията си?

FW: Да и то на доста равни интервали, в 5.00, 9.00, 12.00, 15.00, 18.00 и 21.00 ч. Което значи, че трябва да живея под 3 часов режим.

Някои хора виждат само блясъкът на този живот, но остават слепи за жертвите, които той изисква. Аз не излизам, не ходя на кино и правя много други саможертви. Защо? Осъзнах, че имам подарък от съдбата, който мога да използвам за определен период. Това е моя времеви диапазон и не искам, като погледна назад когато съм на 45 или 50 и видя какво съм постигнал, да съжаля за това тъй като не съм бил достатъчно зрял.

В: Какво правите през деня?

FW: Ям, спя и тренирам- това е всичко. Ставам в 5 сутринта и започвам с режимът си – ям, спя, тренирам ….и може би ако имам време слушам радио. Много е забавно. Това е моята саможертва, но трябва да я правя за да постигна това, което искам. Досега го правя добре, постигнал съм неща, които никой професионалист не е постигал. С това се гордея.

В: Казвате, че креатина е една  от най- добрите добавки, които може да приемате. Каква марка използвате?

FW: Аз съм представител на една от марките, но трябва да отбележа, че креатина действа индивидуално и най-добре да проверите, кой е най- подходящия за Вас.

В: Каква е тренировката Ви?

FW: Правя “двоен сплит” – тренирам една част от тялото сутрин и друга следобед или вечер, обикновено 4 дни след това 1 ден почивам.

В: Колко дълго тренирате?

FW: Час и половина или час и 45 мин.                                                                                                                    

В: Променяте ли режима си в периода, когато сте в почивка и периода, когато се готвите за състезание?

FW: Повярвайте ми няма период на почивка. Ако си почивам и не правя примерно крака мислите ли, че ще изглеждам по този начин.  

В: Каква е тренировката Ви за крака?

FW: Разтягам се за загрявка 4 серии с 20 повторения. След това преминавам директно на клекове отново 4 серии по 20 повторения. След това правя лег преса и завършвам с разтягане отново. Повторенията са винаги 20 сериите 4 или 5.

В: Чувам съм Ви да казвате, че правите по 10- 12 повторения за другите части от тялото защо правите 20 повторения при краката?


FW:  Помислете! Помислете, колко важни са краката. Те ви движат по цял ден всеки ден и е важно да ги натоварите повече от нормално при тренировка.

В: Какви тежести използвате?

FW:Тежестта не е важна.Самата тренировка е от значение. Важно е интензивността и концетрацията , които прилагате, както и броя на повторенията. Теглото никога не е от значение, а интензитета се брои. На пример ако се опитвате да направите лег преса с 180 кг, но можете едвам да ги вдигнете, колко повторения ще направите?!А ако намалите теглото на 130 кг и можете да направите 20 повторения нима това не би било по- добре за тренировката ви?

В: Прасците Ви се развиха много добре в последно време какво направите за да постигнете този резултат?

 FW: Платих 3500 долара за импланти

Q: На парче или общо?


FW. Когато започнах да тренирам ръцете ми от 50,8 см станаха 59.7 см. А бедрата ми от 66.04 см – 82.55 см. Всичко друго порасна така беше логично и прасците ми да се уголемят. Просто се надявам всичко да е симетрично.

Тренирам за прасци 1-2 пъти в седмица като правя 60 повторения в 3 серии: 20 с големи тежести, 20 с малко по- леки тежести и 20 с много леки.

В: Гърбът Ви е много добре развит. Как го тренирате?


FW:Тренировките ми за гръб не са с някакви специални движения.Просто гледам да тренирам от всеки ъгъл. Трябва да съм сигурен,че когато се позира всичко трябва да е идеално затова тренирам външната, вътрешната , горната и долната част на гърбът си. Затова дигам от лег, от клек и мъртва тяга.

В: Какви са най- добрите упражнения за плочки на корема?

 FW: Диетата! Първо трябва да се стопят всички мазнини по него едва след като излишната мазнина и вода изчезнат е възможно да се покажат плочките.

В: А да споделите нещо за кардиото?

FW: Никога кардио тренировките не са ми представлявали проблем. По принцип тренирам 2 часа , но когато съм преди състезание прибавям още 30 мин рано сутрин.

В: Ако можехте да ни дадете един съвет за тренировките какъв би бил той?

FW:  Много е трудно да се каже, но може би вих казал : “Завлечи си задника в фитнеса и започни да тренираш. Престани да се ослушваш, спри да задаваш въпроси и престани да отлагаш. Просто го направи!

Този съвет се отнася за всичко- като например има момчета, които се оплакват,че никой не им казва нищо за диетите. Спрете да питате и проверете сами какво трябва да се яде. Вземете книга. Няма нужда да стоите и да се ядосвате защото никой не ви помага. Излезте и направете нещо сами.

Това, което трябва да осъзнаете е, че култоризмът е индивидуален спорт. Всичко е индивидуално- всичко зависи от един човек и това си ти! Трябва да тренираш, да спазваш диета, ти се представяш пред съдиите, да поемеш отговорност и да направиш каквото се изисква.

Това са части от цялото интервю, публикувано през 1993 г.