Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

фитнес тренировка по естествен начин

Фитнесът трябва да се случва по естествен начин. Природата е създала мускулите, костите и сухожилията, за да работят в хармония. Мускулите генерират най-голяма сила, когато се тренират в идеалната равнина на движение.


фитнес по естествен начин

По време на тренировка мускулите винаги трябва да се поддържат в идеалната равнина на движение.
Упражняването им под странни ъгли не стимулира повече растеж, нито влияе на формата им. Дори рискувате да ги нараните, щом прибягвате до необичайни позиции.

фитнес по естествен начинБлагодарение на мускулите тялото може да стои изправено и да се движи координирано. Мускулите, костите и сухожилията работят в единство, за да извършват разнообразни физически движения.

Точката, в която сухожилието се свързва с относително стабилна част от скелета, се нарича начало на мускула. Мястото, където сухожилието се закрепва към костта, изпълняваща движението, се обозначава като край. Разположението на началото и края при всички мускули е постоянно и не се променя чрез тренировки.

Не е вярно, че може да се изменя формата на мускулите с изпълнение на необичайни движения.

Трениращите обикновено разбират, когато действат в ощетяваща позиция. Често получават предупредителни сигнали от мускулите и сухожилията си под формата на болка и нетипични усещания, информиращи ги, че техниката им е неправилна.

В повечето случаи обаче интерпретират сигналите като призив за действие.

Естествено трениране на мускулите

  • фитнес по естествен начин*Вероятно сте чували, че като извъртате глезените си навътре, докато правите повдигания за прасец, тренирате външната част на мускулите на прасците. За съжаление тази тактика е погрешна. Сухожилията и на двата мускула на прасеца са захванати за задната част на ходилото, а не за страните му. Функцията на мускулите на прасеца е да повдигат тялото до позиция на пръсти, а не да завъртат глезените навътре или навън. Тези движения се извършват от други мускули. Прасците не участват в завъртанията и подобни движения не са фактор за техния растеж. Изпълнявате ли обаче повдигания за прасец със странни позиции, задействате множество по-малки мускули, които лесно се пренапрягат. Това увеличава риска от травми, без да повишава потенциала за растеж на прасците. В такава ситуация губите при всички случаи и трябва да се избягва.
  • *Гърдите, гърбът и раменните мускули оперират в по-широки равнини на движение. Например главният гръден мускул придвижва ръката в разнообразни посоки, защото разполага с много начални точки по протежение на гръдната кост. Въпреки това при повечето мускули е налице по една точка за начало и край и следователно един-единствен идеален начин за повдигане на тежест.
  • *Мускулите генерират най-голяма сила, когато ги тренирате в тези идеални равнини на движение. При такова положение механичното предимство при повдигане е най-значимо и мускулите са в най-голям „комфорт“, изпълнявайки функциите си.

Тялото се опитва да ви предпази от нараняване, затова се вслушвайте в предупрежденията, които ви отправя.Мускулите и умът ви трябва да работят заедно. Когато успеят, печелите с ново ударно увеличение на растежа.

Биляна Божилова