Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Пийте повече вода

Ако желаете и през летните месеци да поддържате форма и да тонизирате мускулите на цялото си тяло, докато ползвате отпуската си-отговорът е тичане.
С тичането може да работите за повече тонус и издръжливост или за повече сила.

 

За да стартирате с тичане си подгответе удобни дрехи, които не ограничават движенията ви, както и подходящи обувки за тичане, които да ви предпазват от наранявания в зависимост от терена.
Най-използваните видове тичане са кросът и спринта.
Те са упражнения, които можем да изпълняваме, както на пътеката в къщи или фитнес залата, така и на стадиона или в парка.

 

Навън е лято и “грехота” е да тичаме на закрито при положение, че гледката навън е толкова прекрасна и зареждаща ни с настроение, което витае особено в ранни зори.

 

Видове тичане-крос и спринт

 

Кросът е подходящ за тези от нас, които желаят да направят повече релеф, но без обем.
При него скоростта, която трябва да поддържаме е около 8-12 км/час, като тичаме около час в зависимост от натренираността ни.
За да поддържаме тяло с нисък процент подкожни мазнини, кросът трябва да бъде важна част от тренировката.

 

Спринтът е подходящ за тези от нас, които желаят да увеличат мускулна маса на бедрата, прасците и седалищните си мускули, както и да повишат взривната си сила и бързина.
Четири до десет серии спринт на отсечки от по 100 метра биха се вписали чудесно в програмата ни за бедра.

 

Тичането обезводнява най-много

 

И като казах за бедрата, ведна се досещам за водата, защото тичането със сигурност е сред финалистите от упражнения при които обезводняването е най-голямо, а обезводняването може да доведе до редица проблеми!

 

Водата съставлява около 70-75 % от нашето тяло.
Тя играе важна роля в процесите в организма ни.
Пиенето на вода по време на тренировка е нещо, което в никакъв случай не трябва да се забравя.
Обезводняването може бързо да прекъсне тренировката ни.

 

Приемането на повече вода, но без да се издуваме е добре дошло за бъбреците, особено при високопротеинови диети-спомага за отделянето на отпадни продукти, като излишния азот и уреята(която е токсично съединение), а да не забравяме, че водата не съдържа калории, но пък гори от нашите излишни калории. Раз-два, пий повече вода!

Източник: mgergov.com