Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Тайните на соевия протеин

Соевият  протеин е пълноценен протеин, който се нарежда до най-добрите. Като цяло той е с много ниско съдържание на мазнини или без мазнини, холестерол и лактоза.Соевият протеин е подходящ за тези, които са лактозо – нетолерантни, и може да се използва като заместител на месото,което го прави много повече от една съставка, за протеинов шейк. Възможно е да се използва за готвене вместо брашно, за приготвянето на високо протеинови храни, които са с  изключително ниско съдържание на мазнини. Соевият протеин се получава изцяло от соеви зърна.

 
Соевият протеин
предоставя здравословен начин да получите полезен, не-животински протеин в храната. Той е има приятен, естествен вкус, и може да има множество положителни ефекти върху организма. Идеален е за високо протеинови / ниско-въглехидратни диети! Съдържащите се сапонини, фитостероли и изофлавони го правят изключително ценна съставка.

Сапонините подобряват функцията на имунната система и се комбинират с холестерола с цел да се намали абсорбцията в тялото през тънките черва. Фитостеролите, също намаляват нивата на холестерола. Анаболните изофлавони в соята (генистеин и дайдезин), не само са показали ефекти като мощни антиоксиданти, но са доказали, че имат положителни ползи за здравето на мъжете и жените, като например борбата срещу рак. Проучванията показват, че те могат да намалят риска от хормонално зависими раково болни (рак на гърдата, на простатата и т.н.), както и други ракови заболявания. Основните ползи за здравето включват намаляване на високото ниво на холестерола и облекчаване симптомите на менопаузата, със среден акцент върху намаляване на рака, помощ срещу остеопороза (чрез изграждането на костната маса).

В 89% от 39 изследвания, е отбелязано намаляване на холестерола,  въпреки, че дебатите все още продължават, за това колко точно соя е нужна за  осъществяването на този ефект. Соята помага много и в предотвратяване на загубата на костна тъкан в борба срещу остеропорозата. Изофлавоните в соята са отговорни за невероятното увеличение на костната маса.

Много културисти се страхуват от ефекта на повишен естроген при приема на соев протеин. Проучване е доказало, че този факт е преувеличен.

Соята не е хранителен елемент, който се изисква от тялото, затова не може да има дефицит. Въпреки това, ако не се взема соев протеин, се пропускат свързаните с нея предимства.

Соята може да се приема в неограничени количества без никакво притеснение.Изключително малък процент от хората са алергични към соя. Не забравяйте да се консултирате с лекаря си, ако сте на лекарства с рецепта, тъй като соята може да има положителни или отрицателни взаимодействия с тези лекарства. Соята съдържа фитична киселина, съединение, което е възможно да взаимодейства с минералното усвояване.

За изграждане на мускулна маса се препотъчва съвмесното и приемане с въглехидрати.