ПЪДПЪДЪЧИ ЯЙЦА
Пъдпъдъчите яйца са малки дарове от природата,от които повечето хора не се възползват.От древни времена те са ценени като лечебна и диетична храна. Те са съставна част на редица древни тибетски рецепти, Азиатските народи отдавна използват лечебните свойства на пъдпъдъчите яйца, които успокояват нервната система и повишават имунната защита на организма. В Япония имало традиция всеки ден да се дава по едно пъдпъдъче яйце на децата за подобряване на апетита и развитието им.
Хранителни качества.
Въпреки че са толкова малки ( 10-12г.) те съдържат много биологично активни вещества които ни трябват за да сме здрави.Те са богати на микрелемнти и витамини.Тяхната хранителна стойност е 3-4 пъти по висока от тази на кокошите яйца.В едно сурово яйце (приблизително 9г.) има 14 калории,1г.белтъчини,2% мазнини,76 мл холестерол,1% Вит А,1% калций,2% желязо. В тях има същотака големи количества от В12, желязо, фосфор, белтъчини, рибофлавин и селен, но от друга страна е с високо съдържание на наситени мазнини и холестерол. Доказано е , че за разлика от кокошите яйца, яйцата от пъдпъдък не съдържат лошия холестерол и това ги прави много по-полезен продукт.
Кокоши или пъдпъдъчи.
Консумацията на пъдпъдъчи яйца има редица преимущества,пред тази на кокоши. Смята се, че честата употреба на 4-5 сурови яйца повишава неколкократно половата потентност в мъжете и либидото при жените.
Те също така нормализират дейноста на стомашно-чревния тракт,помагат при анемий,ускоряват изхвърлянето на камъни от жлъчката и бъбреците,подобряват памета,укрепват имунната система,забавят стареенето.Едно от най-ценните има качества е че не предизвикват алергични реакции и могат спокоино да се консумират сурови.Яйцата от пъдпъдък имат много здрава ципа и малко дихателни отверстия в черупката,което не позволява заразяването им с вредни бактерии.Интересно е че телесната температура на тези птици е 42”C,
За повече информация и консултации ще се радва ме да ни посетите.
House of sport