Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Пролетна салата с кълнове и сирене тофу

   Пролетта е моментът, в който всичко се събужда, разцъфтява, започва нов живот. Денят вече е по-дълъг, а светлината и малкото слънчева топлина носят позитивно усещане. Салатата, която Ви представяме е наситена с пъстри цветове и свежи кълнове, зареждаща с енергия и позитивни мисли.

 

Продукти за 4 порции:


  • 1 маруля
  • 1/2 краставица
  • 1  малка тиквичка
  • 1 морков
  • 5-6 броя репички
  • 1 шепа кълнове от лук (25 гр.)
  • 1 шепа кълнове от червена ряпа (25 гр.)
  • 150 гр. сирене тофу
  • 3 суп. лъж. олио

 

За дресинга:


  • 3-4 суп. лъж олио от гроздови семена
  • 1-2 суп. лъж. балсамов оцет
  • сол на вкус

 

Тофуто се нарязва на триъгълници с дебелина около 6-7 мм. Олиото се загрява в тиган с незалепващо покритие. Триъгълниците тофу се запържват по две минути от всяка страна. Изваждат се от мазнината и се слагат върху кухненска хартия да се отцедят.

 

Марулята се почиства и измива под студена течаща вода. Накъсва се на парчета и се слага в голяма купа.

 

Останалите зеленчуци също се измиват и почистват. Краставицата, тиквичката и морковът се настъргват на едро ренде. Репичките се нарязват на тънки кръгчета.

 

Зеленчуците се изсипват при марулята. Добавят се кълновете и салатата се подправя с олио, балсамов оцет и сол. Разбърква се леко. Сервира се в чинии и се гарнира със сиренето тофу и кълнове.

 

Варианти:

  1. Олиото може да се замени със зехтин.
  2. Вместо лучени кълнове, в салатата може да се нарежат пресен лук и чесън.
  3. Балсамовият оцет може да се замени с пресен лимонов сок.
  4. В салата може да се добавят соеви кълнове.

Източник: kulinarno-joana.com