Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Кре-Алкалин и Креатин Етил Естер

Какво е Kre-Alkalyn?

Kre-Alkalyn представлява буферирана форма на креатина с алкали, като pH във воден разтвор е между 12 и 14. Доказано е, че при pH над 12(киселинно състояние), трансформирането в креатинин е напълно избегнато. Правени са клинични изследвания, според които при разтварянето му във вода и прибавянето му към среда, наподобяваща стомашната с pH=3(основно състояние), се наблюдава повишаване на pH до 9(киселинно състояние), съответно креатинът остава стабилен за период от време, достатъчен за абсорбция. Кре-Алкалинът е стабилизиран, така че преминава през храносмилателната система непроменен и може да бъде напълно абсорбиран от мускулната система. В следствие от това дозите, необходими за спортистите са значително занижени в сравнение с монохидрата. В отделни статии се съобщава че един грам Kre-Alkalyn съответства на десет грама creatine monohydrate. Освен това с Kre-Alkalyn се избягва натрупването на вода в организма, което го прави подходящ за дамите, както и за спортисти, състезавщи се в спортове, разделени на категории. Други негови предимства са елиминирането на т. н. период на натрупване, характерен за други форми на креатина, както и буфериране при натрупване на млечна киселина в мускулите и неутрализиране на така неприятния ефект на мускулна треска.

Употреба на Kre-Alkalyn

Препоръчва се употребата в дози от 1 до 3 грама дневно, в зависимост от теглото на човека. В дни на тренировка може да се раздели на два приема 30 минути преди самата тренировка и веднага след нея. Kre-Alkalyn се предлага предимно в капсулна форма като най-често срещани дозировки са от 750 mg на американската фирма Ultimate Nutrition.

Какво е Creatine ethyl ester?

Creatine ethyl ester е друга съвременна форма на креатин, целяща по-голямата му усвояемост. Представлява Креатин с прибавена към него естерна група. Creatine monohydrate e съединение със слабо-липофилен характер, означаващо, че той преминава в мускулните клетки през фосфолипидната бариера, но в малка част от приетото количество. Това е една от причините да се налагат високи дози от монохидрата. От своя страна Creatine ethyl ester, благодарение на естерната си група (такава има и във фосфолипидите), е силно-липофилно съединение и преминава лесно през клетъчната стена в цялото си количество. Фактът, че първо са необходими ниски дози от естерната форма на креатина и второ, че цялото количество се усвоява от клетките без да остава в екстрацелуларното пространство, води до липсата на водно задържане и т. нар. водно издуване в мускулите. Също както и при Kre-Alkalyn, тук не се налага зареждащ период.

Препоръчват се дози от 2,5 до 5 грама дневно, в зависимост от теглото на спортиста.

Независимо, дали ще изберете Kre-Alkalyn или Creatin ethil ester, до голяма степен може да сте сигурни, че сте избрали по-съвремените продукти от семейството на Креатина.

 

Екип HOUSE OF SPORT