Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Коприва със сметана

Хората я включват в менюто си през пролетта, тъй като е отличен източник на желязо, калций, магнезий и много витамини. Едно от най-изветните ястия е супа от коприва, но от нея може да се приготви и салата, като преди това листата могат да се минат с точилка, за да не жилят. Може да се направи и брашно или чай.

 

Предлагаме Ви рецепта за Коприва със сметана и сирене, за която трябват следните продукти:

 

500гр. коприва

1 глава лук

1 кубче зеленчуков бульон

червен пипер и сол

1-2 лъжици брашно

олио

2 яйца

200гр. сирене

заквасена сметана

1 домат /или 2 с.л. доматен сос/

джоджен

 

Запържете лука и добавете предварително запарената коприва и нарязания на ситно домат или доматен сос, след няколко минути прибавете зеленчуковия бульон и червен пипер, малко чесън и топла вода. Когато се свари копривата, добавете размито брашно. Подправете с джоджен и сол и добавете яйцата и сметаната.  Оставете за още 5 минути на слаб огън. Сервирайте със сиренето.

receptite.com