Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Как суроватъчният протеин ще Ви помогне да премахнете телесните мазнини?

Здрав сън, редовни тренировки, начин на хранене, стрес, наследственост – как изглежда тялото ви и чувствате ли се достатъчно енергични и здрави, зависи от всички тези фактори.

 

Разбира се, вие се опитвате да направите най-доброто за себе си. Променяте състава на менюто и режима си на хранене, изпробвате различни тренировъчни програми. Каквото и да правите, не можете да се отървете от излишните мазнини? Тогава вероятно е време да си помогнете по друг начин. Опитайте със суроватъчен протеин.

 

Какво е суроватъчен протеин?

 

Това е млечен протеин, който остава като течен вторичен продукт при производството на сирене. Можете да го намерите в три основни форми:

  1. Суроватъчен протеинов концентрат – съдържа някои мазнини, лактоза и от 29% до 89% протеин в зависимост от конкретния продукт. Когато е под формата на концентрат, суроватъчният протеин съдържа повече биоактивни съединения.
  2. Суроватъчен протеинов изолат – в него има повече от 90% протеини и минимално количество мазнини, холестерол и лактоза.
  3. Суроватъчен протеинов хидролизат – в тази си форма се   усвоява най-бързо и лесно от организма.

Суроватъчният протеин е с най-високо качество според PDCAA (метод за оценка на качеството на протеините според това, до каква степен задоволяват необходимостта на възрастен човек от аминокиселини и колко лесно го усвояват). Той съдържа всички незаменими аминокиселини в разклонени вериги (BCAAs) и повече левцин (леуцин) в сравнение с останалите протеини.

 

Различни проучвания показват, че той е от полза и за повишаването на мускулния протеин. Това значи, че ако приемате определени дози от него преди или след тренировка, ще стимулирате растежа на мускулна маса и ще ставате по-силни с времето. Ползите обаче не свършват до тук.

 

Защо суроватъчният протеин може да ви помогне да стопите телесни мазнини?

 

  • Богат е на левцин. Левцинът (леуцинът) играе ключова роля в синтеза на протеини – процес, при който се изгарят доста калории. Той стимулира и окислението на мастни киселини.
  • Засища глада ви. Суроватъчният протеин може да засити глада ви по-добре от останалите. Причината за това е, че млечните протеини съдържат гликомакропептид, който стимулира производството на холецистокинин (ССК) – чревният хормон, който се освобождава след консумацията на храна и създава усещане за ситост.
  • Правени са редица изследвания, които доказват, че суроватъчният протеин помага за намаляването на телесните мазнини. Едно от най-показателните проучвания е проведено в университета в Оклахома. В него участниците били разделени на две групи на еднакъв хранителн режим. Първата група получавала хранителни добавки, съдържащи суроватъчен протеин (300 калории, 40 грама) веднъж на ден в продължение на две седмици и два пъти на ден в продължение на осем седмици. В края на проучването телесните мазнини на участниците в първата група са намалели с 9,3%. При втората група – справяла се само с тренировки – телесните мазнини са намалели с 4,6%. Използвалите добавки със суроватъчен протеин показват и значително натрупване на мускулна маса и намаляване на общия и LDL холестерол.

60 грама суроватъчен протеин на ден води до значително намаляване на телесните мазнини и теглото за 6 месеца в сравнение с 60 грама соев протеин или 60 грама въглехидрати дневно – според проучване от 2006 година.


Ако искате да отървете от част от теглото си, включете суроватъчен протеин в ежедневното си меню. Няма смисъл да губите време в залата в търсене на най-доброто решение за вашето тяло и здраве, ако не си помагате с консумация на правилните храни. Само така можете да постигнете промените, към които се стремите. Със сигурност ще усетите ефекта от суроватъчния протеин – първо, като  се повиши силата ви, а после, като видите промените в линиите на тялото си.

Автор: team.fitking.bg