Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Здравословно: Запечено тофу с кимион и мед

Ако сте вегетарианец или пък искате да добавите повече протеин към дневния си режим на хранене, но без да увеличавате приема на холестерол, то тофуто е вашето решение.

За много хора, обаче то не е кой знае колко вкусно само по себе си, затова днес ви представяме една рецепта с вкусни подправки. Можете да я добавите към салати и пици или просто като предястие.

 

Необходими продукти:

Около 400 гр твърдо тофу с кимион
2 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица мед
1 чаена лъжица мащерка
1 чаена лъжица копър

Начин на приготвяне:

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Внимателно стиснете буцата тофу, за да отстраните излишната течност от нея. Нарежете я на кубчета. Поставете тофуто в незалепваща тавичка и го залейте със соевия сос, добавете меда, мащерката, копъра и кимиона. Печете 20-тина минути.

 Източник: woman.hotnews.bg