Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Заблуди за диетите

Някои от разпространените твърдения са толкова повтаряне, че за мнозина се превръщт в истинат. Вижте най-големите заблуди за диетите. 

Когато чуят диета, повечето хора мислят, че става дума за режим, който цели топене на килограми. Всъщност голяма част от диетите целят подобряване на цялостното здравословно състояние, което постепенно да доведе до сваляне на килограми.

Не е задължително да се откажете напълно от сладкото и десертите, ако спазвате някакъв хранителен режим. Достатъчно е да изчислите броя калории, които приемате на ден и да вземете предвид количеството калории в десерта. Друг вариант е да се спирате на вкусни, но нискокалорични алтернативи на десерта.

Ако тренирате, може да ядете всичко:

Това, че сте физически активни, не означава, че можете да прекалявате с храната. Да, физическата активност изисква завишен прием на калории, но той не трябва да е неконтролируем. Няма как да сте в добра форма, ако ядете всичко и в големи количества, дори да тренирате всеки ден.

Няма да отричаме недостатъците на боклучавите храни, нито вредите, които могат да донесат на здравето и теглото ни. Но това не означава, че трябва да ги отпишете напълно и завинаги от менюто си. Ако имате любимо кулинарно изкушение от групата на боклучавите храни,отдавайте му се. Просто по-рядко. Ако хапвате любимата си боклучава храна веднъж или два пъти месечно, хем ще укротявате апетита си, хем няма да вредите толкова на тялото и здравето си. 

Една от най-големите заблуди, свързани с храненето и с диетите, е, че от въглехидратите се напълнява. Всъщност излишните калории и небалансираното хранене могат да доведат до напълняване. Важно е на кои източници на въглехидратите наблягате. Ако ядете плодове и зеленчуци с въглехидрати, това е добре. Ако наблягате на сладкишите и белия хляб...не съвсем.

Има добри, има и лоши мзнини. Добре е да се научите да правите разлика и да наблягате на полезните, както и да избягвате вредните. Консумирайте храни, източници на ползените ненаситени мазнини и изключете или чувствително намалете трансмазнините и наситените мазнини

 

Източник: интернет