Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Енергия преди тренировка

За да е ефективен даден суплемент не е задължително да притежава бързи, осезаеми ефекти, но със сигурност е чудесно, когато ги има. Днес на пазара има продукти, които увеличават енергията и издръжливостта за тренировката в залата. Повече енергия и издръжливост означава, че ще тренираш с по-големи тежести и ще изпълниш повече повторения, отколкото обикновено. В дългосрочен план това е равносилно на повече мускули. Използвай следните вещества като средство за стимулиране на тренировъчната програма.

 

Екстракт от грозде- Екстрактът от грозде доставя полифеноли с мощни антиоксидантни свойства. Едно изследване съобщава, че субектите приемали екстракт от грозде, увеличили мускулната си сила с повече от 20%. Освен това, гроздовият екстракт подобрява възстановяването след натоварване и намалява възпалението. Друг бонус е повишаване на издръжливостта, и дори удължаване продължителността на живота, ако се приема под формата на ресвератрол. Тези резултати не са много изненадващи, като се има предвид, че напоследък тъмните плодове като червеното грозде получиха много положителни оценки. Приемай суплемент, който осигурява 200-400 мг екстракт от грозде 30-60 минути преди тренировка.

 

Бета-аланин – Тази аминокиселина увеличава нивото на карнозин (комбинация от бета-аланин и аминокиселината хистидин) в мускулите, което помага срещу киселинността в мускулите по време на натоварване. По-високото ниво на киселинност предизвиква загуба на сила и издръжливост, като намалява способността на мускулите да се съкращават. Приемането на бета-аланин помага за контролиране на киселинността, така че мускулите се съкращават по-добре и са по-силни и издръжливи. Няколко излседвания върху атлети са доказали, че приемането на бета-аланин повишава мускулната сила и издръжливост по-време на силово трениране. Вземах 1,5-3 г бета-аланин 30-60 минути преди тренировка.

 

Женшен- Известен още като китайски, корейски или азиатски женшен, това е едно от най-изследваните растения. Проучванията потвърждават, че тази форма на женшен подобрява издръжливостта, повишава имунитета и има антиоксидантно действие. Всичко това се дължи основно на активните съставки, наречени женшеноиди. Повече издръжливост означава, че ще изпълняваш повече повторения по време на тренировка, особено към края, а това ще доведе до значително натрупване на мускулна маса и сила в дългосрочен план. Приемай 200-1000мг женшен, стандартизиран за не по-малко от 4% женшеноиди 30-60 минути преди тренировка.