Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Диета за есента

Тази диета е подходяща за началото на есента, когато зеленчуците са в изобилие. Продължителността й е пет седмици. Продуктите се комбинират произволно.

Първа седмица

Хапват се сурови зеленчуци, нискомаслено кисело мляко, обезмаслено краве сирене, чай и кафе без захар, малко сол, лимонов сок на вкус, зелени подправки. Всеки ден по 1 твърдо сварено яйце и 3 зелени ябълки. Количествата и броят на храненията са неограничени. Задължително трябва да се изпиват по 2 л вода дневно.

Меню за втора седмица

Менюто е същото като през първата. Количествата и броят на храненията са неограничени. Задължително трябва да се изпиват по 2 л вода дневно. Обикновено през втората седмица апетитът намалява, много хора дори се отказват от вареното яйце. Тялото, необременено от мазнини, месо и въглехидрати, изпитва лекота и прилив на енергия.

Меню за трета седмица

Ядат се сурови зеленчуци, 300 г нетлъсто месо, пиле или риба, нискомаслено кисело мляко, обезмаслено краве сирене, 3 зелени ябълки дневно, чай и кафе без захар, сол, лимонов сок, зелени подправки. През третата седмица към менюто се добавят 300 г печено или варено месо, пиле или риба. За сметка на това се намалява количеството на млечните продукти и се изключва вареното яйце. Задължително да се пият по 2 литра вода дневно.

Меню за четвърта и пета седмица

Менюто е същото, както през третата седмица. През последните две седмици от диетата теглото намалява най-интензивно. След края на петата седмица в менюто трябва постепенно да се добавят и други продукти, докато се възстанови нормалното хранене. В никакъв случай не се нахвърляйте веднага на тестени храни, пържени картофи и сладкиши.

Тази диета може да се прилага веднъж годишно за прочистване на организма. Най-добре това да става през есента.

 

Източник: интернет