Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Гейнър- бързият начин за покачване на мускулна маса

Гейнърите са може би най-популярният съвсем легален метод за бързо покачване на мускулна маса. Формулата обикновено е високовъглехидратна, но включва и разнородно протеиново съдържание. Гейнърите се препоръчват на всеки, занимаващ се със силов спорт, а основните плюсове на типа добавки са няколко :


- антикатаболен ефект
Катаболизмът е т.нар. “изгаряне“ на мускула и, разбира се, е процес, чиято поява никой трениращ не желае. За целта трябва да се приема високо количество въглехидрати, съобразено с теглото на трениращия.

- покачване на мускулна маса и тегло
Това е логичната цел на всеки, посегнал към гейнърите. Позитивното влияние на гейнърите над анаболичните процеси е забележително. Комбинацията на въглехидрати и качествени протеини с интензивни тренировки би трябвало да даде сравнително бърз и постоянен ефект.

- увеличава силата
Интензивността на тренировката се увеличава, тъй като гейнърите, които повечето фирми предлагат, се пият на 2 приема дневно – 20-30 мин. преди и до 30 мин. след тренировка.

- ускорява възстановяването
След тренировка имате нужда не само от протеини, за да растете, но и от въглехидрати, които да възстановят донякъде изразходваната енергия.

В редки случаи някои културисти препоръчват прием на гейнър сутрин на гладно и вечер преди лягане (освен стандартните приеми), но на опаковката на повечето хранителни добавки от този вид се съветва, както беше споменато, за прием преди и след тренировка. Повечето трениращи правят точно това.

Не се залъгвайте - гейнърът не е магическа пръчица за трупане на мускули! Тренирайте усилено, яжте храни, богати на протеини, не забравяйте плодовете и зеленчуците. Употребата на гейнър само ще улесни пътя Ви към хубавата фигура.

Много от гейнърите съдържат креатин

Какво означава това? С един коршум – два заека. Много от гейнърите които се предлагат на пазара, съдържат креатин в състава си. Знаете че креатина е една от задължителните добавки за всеки бодибилдър. Така че, вместо да си давате парите за добавки с креатин, вземете си гейнър който  го съдържа в състава си. Ако при започване на приема на вашият гейнър,  забележите някакво  първоначално наддаване на тегло , имайте предвид, че това е от високия приток на въглехидрати (които носят допълнителни водни молекули в организма), както и от креатина. Дайте си  една или две седмици, след което   това задържане на вода ще престане.

екипа на House of Sport