Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Всичко за Л-Карнитина:

Действие :

В нашeто тяло L-Карнитин се произвежда от аминокиселината лизин. Основната функция на карнитина е да пренася мастните киселини през клетъчната мембрана до митохондриите, където те да се превърнат в нашето енергийно „гориво“. Сами мастните киселини трудно биха извършвали този процес, но когато молекула мазнина се свърже с молекула L-карнитин,мисията вече е възможна.

Действието на L-карнитин е двойно, защото след като транспортира мазнините в клетките, прекарва обратно през клетъчната стена отпадъчните продукти от „изгарянето“ на мазнината.

Казано на разбираем език L-карнитин използва мазнините в нашето тяло за източник на енергия. По този начин предизвиква тяхното горене.

Дозиране и прием:

Ако се чудите колко л-карнитин да приемате, то това е напълно нормално. Но има неписани правила и закони, към които можете спокойно да се придържате ориентировъчно.
За нормално активни хора – от 300мг л-карнитин до 500мг на ден е окей.
От 1000мг до 3000мг л-карнитин за активно спортуващи и желаещи да изгорят мазнини.
Това, което ние от www.pompai.com ви препоръчвамe е да приемате от 1,000мг до 1,500мг преди и след тренировка. Т.е. около 2,000мг - 3,000мг около самата тренировка. Както и 1,000мг-2000мг, сутрин веднага след събуждане. Тъй като тялото ни привиква към л-карнитина, гледайте да го приемате в рамките на 3-4 седмици и след това направете 5-7 дни почивка.

Видове:

 

Щом има пазарен интерес към л-карнитина, то проучванията и научните изследвания предполагат към най-различни по вид и химична формула видове l-carnitine.
Някои от тях:
ALCAR – Acetyl-L-carnitine e вид л-карнитин, той е по-устойчивата при прием формула, усвоява се по-добре, действа добре на мисловната дейност и фокуса, както и другите форми на л-карнитин тази също спомага за увеличаването на енергията ни.
L-Carnitine – L-Tartrate тази формула на л-карнитина се среща в природата в някои плодове, прави л-карнитина по-стабилен. Също така е ефективен антиоксидант и някои проучвания показват, че точно тази формула възстановява по-добре и по-качествено при прием след тренировка.
L-Carnitine fumarate – също както по-горните спомага метаболизирането на мазнините, цялостното здраве на сърцето, които факти са важни за повечето спортисти. Най-важното за тази формула и това, което я различава от другите е, че Fumarate е посредствен, важен продукт при цикъла на Кребс, който процес пък е ключов за производството на енергия в тялото ни, произвеждана от митохондрите.
D-Carnitine, D-L-carnitine –произвежда се само синтетично и е забранен.
Glycine Propionyl-L-Carnitine (GPLC) – много добра формула за прием преди тренировка, ако търсим повече напомпване, стимулира притока на кръв, подобрява метаболитните процеси за изгаряне на мазнини и действа като антиоскидант.

Странични ефекти от приема на л-карнитин:

L-карнитинът е доста добре поносим от тялото, но все пак се срещат странични ефекти предимно при по-продължителна употреба. Те се изразяват в гадене, повръщане, стомашни крампи и диария.



Източник: интернет