Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Вещества освобождаващи Хормона на растежа

Приема на различни хранителни вещества в тялото, спомагат освобождаването на  хормона на растежа. Някои фактори , като сън, физическа активност и ограничен прием на храна  също определят неговото отделяне. Най-важните вещества , притежаващи способността да освободят този хормон са аминокисилините аргинин, орнитин, триптофан, глицин и тирозин. Тези агенти предават през ноща съобщение на растежния хормон и заработват в синхрон. А за по-голяма ефективност могат да бъдат използвани в комбинация с витамин В6, ниацин, цинк, калций, магнезий, калий и витамин С.

 

Секрецията на хормона постига своя върх едва 90 мин. след като е заспал човек. Затова бавноусвояемата храна за вечеря богата на тези вещества или нощен протеин би свършила много добра работа.

 

Нека да направим едно кратко обобщение за полезните свойства на толкова необходимия за нас Растежен хормон:

 

Спомага изгарянето на мазнини, превръщайки я в енергия

 

Подобрява устойчивостта на организма към различни заболявания

 

Може да ускори зарастването на рани

 

Допринася за бързото възстановяване на тъкъните на тялото

 

Има свойството да засили съединителната тъкън, което допринася за здравето на сухожилията и ставните връзки

 

Увеличава синтеза на протеини, за разтежа на мускулите

 

Намалява нивото на уреята в кръвта и урината

 

При по-възрастните хора естествените нива на този хормон намаляват, а след 50 годишна възраст той почти не се произвежда от тялото. Въпреки това, добавяйки в хранителния режим стимулиращи секрецията на растежния хормон аминокиселини и витамини може да възстанови производствто си до ниво, което е в ранна възраст.

 

Двете аминокиселини аргинин и орнитин са често предпочитани, заради способността си да съдейства за намаляване на теглото и подобряване формата на тялото по време, когато човек спи. Това се дължи на Хормона на растежа, тъй като той се отделя по време на сън, а те стимулират неговото производство.

 

Орнитина има способността да стимулира секрецията на инсулина, за да действа като анаболен хормон, а това е хормон, който насърчава  мускулната маса. Също повишава нивата на аргигина в организма. Тирозина стимулира обмяната на веществата и нервната система, както и подпомага доброто настроение, потиска апетита и помага за изгаряне на телесните мазнини. Триптофана също играе важна роля - подобрява съня и психическото спокойствие, а това е от вaжно значение за допълнителната секреция на растежния хормон.