Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

 •  

Цялостна концепция за всеки, който се грижи за здравето , духа си и външния си вид

          гр. Стара Загора, ул. Цар Калоян №50, бившата библиотека зад съда, тел: 042/ 601 771, GSM: 0887 676 771

 

www.houseofsport.bg

 

Кафе, ресторант & градина БИБЛИОТЕКАТА

 

 

Кафе&ресторант БИБЛИОТЕКАТА се намира в гр. Стара Загора, ул Цар Калоян 50 , на мястото на бившатa библиотека Захарий Княжески.Това е мястото, където можете да подберете храната си според специфичния ви хранителен режим и ли просто да се храните природо съобразно и вкусно. Ако тренирате, внимавате за външния си вид и цените здравето си – това е единственото  място в града, където можете да разчитате на дравословно приготвена разнообразна  храна- висококачествени, внимателно подбрани пресни храни , пълнозърнести храни, нискомаслени, био-органични и приготвени  по начин, който запазва ценните качества на храната.

В Кафе&ресторант Библиотеката можете да опитате нещо различно от където и да сте били. Рецептите ни са уникални, храната в тях е внимателно подбрана и много вкусна. За да подготвим кулинарните предложения се съобразяваме с няколко направления :

 1. 1.                  Готвим, следвайки правилата на здравословното хранене. От менюто ни отсъстват рафинирано олио, хидрогенизирани масла, бяла захар, продукти с консерванти ,готвим с минимално сол, позваме розова хималайска сол. Използваме пресни, незамразени продукти. Методите за приготвяне са съобразени с правилата за здравословно хранене, в което полезните качества на хранителните продукти се запазват максимално. Нямаме фритюрници, в които прегорелите мазнини да отравят  предлаганата храна. Използваме ниско маслени продукти, студено пресовани масла, пълнозърнести брашна и суровини, сурови ядки, нерафинирана кафява захар..
 2. 2.                Предлагаме био-органични храни и напитки , които съдържат в себе си продукти, които са отгледани от биологично земеделие- без пръскане с препарати и пестициди, без торене с изкуствени торове, без генно модифицирани елементи и добавки , без консерванти и посладители.
 3. 3.                Правилата в спортно- здравословното хранене ( чиста от мазнини храна, високопротеиново меню, подбрани въглехидрати, богата на влакнини храна и това в съответни пропорции). Имате възможност да си поръчате пълнозърнести сандвичи, палачинки, белтъчни омлети, овесени ядки, пълнозърнест ориз, голям брой рецепти с пилешко филе, пресни зеленчуци на пара, многообразие от свежи салати, фрешове и др.
 4. 4.                 Десертите се приготвят на място при нас и са уникално вкусни и различни. Можете да си хапнете сладкиши с удоволствие и без угризения. За приготвянето им използваме кафява нерафинирана захар, студено пресовано кокосово масло, зехтин, ниско маслени и пресни продукти- плодове и ядки. Предлагаме разнообразие от нискомаслени чийз кейкове, които са наша запазена марка, както и някои от популярни световни сладкиши приготвени при нас , отново съобразени максимално със здравословните принципи: пълнозърнести палачинки с мед и пълнозърнест тахан, ядки, ашуре, нискомаслени  млечни кремове с плодове, пълнозърнести кейкове и др.
 5. 5.                Закуска -  За всички, които нямат време да приготвят, за онези,които стават много рано или много късно и за всички, които искат да започнат деня си, преди работа да изпият чаша кафе чай с биологичен мед (над 40 вида чай от цял свят), фреш, да си изберат какво да съдържа дневното им мюсли или овесени ядки, омлет или пълнозърнест сандвич, палачинка или друго на съвсем достъпни цени – 2 - 3 лв. Кафе&ресторант Библиотеката работи от 7.00 сутринта. Можете след тренировка във фитнеса или курса в залата по аеробик  да изядете своята здравословна закуска и да започнете деня си с настроение и добра енергия от добра храна.
 6. 6.                Заповядайте на обяд при нас за да се възползвате от бързото сервиране на  храна сготвена всеки ден през цялата работната седмица в нашето дневно обедно меню. Разнообразна Традиционна българска кухня сготвена по правилата на здравословното хранене , на достъпни цени.
 7. 7.                За вечеря можете да разчитате на високото качество, разнообразие на храната и напитките, както и на изключително приятната, релаксираща елегантна обстановка за вашите делови или семейни вечери, за вашите романтични срещи или за приятно изкарана вечер с приятели на чаша хубаво вино, добра храна, приятна музика и сладки приказки.
 8. 8.                Ако предпочитате вечерите отвън на въздух,  заповядайте в ГРАДИНАТА на  р-т Библиотеката - Обгърната от зеленина , градината ни е място, в което можете да релаксирате, да вземете почивка, да получите своя обяд или следобеден чай ( над 40 вида чай от цял свят), кафе здравословни десети приготвяни при нас ( пълнозърнести, приготвени с кафява захар, чийзкейкове, кремове, ашуре, торти  и др.), сандвичи, палачинки. Това е прекрасно място романтична вечеря, незабравими срещи с приятели и близки.
 9. 9.                Целодневно можете да ползвате безплатен безжичен интернет в ресторанта  или да се потопите в мъдростта на някоя книга. Обновеният ни екип ще ви посрещне с усмивка и ще се постарае да се чувствате комфортно и  бъдете доволни от времето прекарано при нас.
 10. 10.            Събития, мероприятия, гости организирани от нас. Препоръчваме Ви да следите организираните събития и гости в ресторанта и с партьорството на други организации  в  нашия  facebook в  адрес: restorantbibliotekata или  facebook  адреса на  HOUSE OF SPORT fitness&wellness centre: къща на спорта-фитнес център

 

 

 полезна информация за вашето здраве  и някои храни:

 

ЗАЩО ПРЕДЛАГАМЕ ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ ХРАНИ

в кафе&ресторант БИБЛИОТЕКАТА

 

Ползата от пълнозърнестите храни е доказана…и все пак защо да избираме този вид храна пред останалите?

Засищащи и диетични, с висока биологична стойност и ценен източник на енергия… това не е всичко. Пълнозърнестите храни са най-богатата на растителни влакнини храна (целулоза, лигнини, пектини и др.) и поради тази причина засищат бързо, набъбват в стомаха, придават усещане за ситост. Заедно с това, са богати на хранителни вещества, витамини, минерали и антиоксиданти, сред които особено ценен е селенът – неговото антиоксидантно действие има способността да неутрализира вредното влияние на свободните радикали. Многобройните им качества подкрепят благоприятното функциониране на организма като цяло. Това ги прави предпочитани за всеки ден от хората, които избират качествените храни, онези, които ценят здравословното и пълноценното в храната, тези, които редуцират мазнини, пазят се от излишни калории, спазват диета… изобщо тези, които влагат мисъл в това.

 

Как пълнозърнестите храни постигат това?

Те не съдържат магична съставка, която може да се справи с различни заболявания и подобри здравето. Тайната е в наличието на много съставки и вещества, които действат заедно. Изследванията вече доказаха пряката връзка между яденето на пълнозърнести храни и доброто здраве. Пълнозърнестите храни намаляват общия холестерол, липопротеините с ниска плътност, триглицеридите и нивото на Инсулина, което ни предпазва от сърдечносъдови заболявания. Стимулират функциите на стомашно-чревния тракт и намаляват риска от запек и някои видове рак. Имат свойството да забавят усвояването на приетата с храната глюкоза и така ни защитават от рязкото повишаване на кръвната захар след нахранване, поради което са доказани и като мощен протектор пред опасността от развитие на диабет.

 

Какъв е механизмът тогава?

Зърното съдържа няколко отделни слоя. Неговата многослойна обвивка е богата на витамини от група В, минерали и фибри. Алейроновият слой, разположен под нея, съдържа растителни протеини и витамини. Следва най-обширната част, наречена ендосперм и най-вътрешната част – зародиш – богат на белтъчини, витамини, полезни мазнини. В производството на пълнозърнестите храни целостта на зърното се запазва и полезните вещества от всеки негов слой остават напълно в храната ни.

При производството на бяло брашно, при меленето на зърното,  се отстранява външната обвивка, алейроновият слой и зародиша, за да бъде брашното с по-голяма трайност и лесносмилаемо. Всъщност така се лишаваме от най-ценните съставки. При пълнозърнестите брашна зърното се мели цялото с обвивката и така се запазват всичките му полезни съставки.

 

Кои храни са пълнозърнести?

Тези, при които се използват цели зърна и така отделните слоеве остават в крайния продукт. Има различни видове пълнозърнест ръжен или пшеничен хляб, пълнозърнести спагети, бисквити, макарони от пълнозърнесто брашно, кафяв ориз, овесени ядки, жито, царевица, сладкиши, пресовани ядки, зърна и други.

 

С какво пълнозърнестите храни превъзхождат останалите?

 • Множество независими изследвания на световни университети и лаборатории доказват, че консумирането на пълнозърнести храни подобрява здравето многократно;
 • Въздействат благоприятно върху функционирането на редица органи и системи в човешкото тяло и предпазват от сърдечносъдови заболявания (включително атеросклероза), диабет, някои видове рак и други;
 • Стимулират имунитета, съпротивителните сили на организма и изхвърлянето на токсини, с което могат да повишат продължителността на живота;
 • Понижават нивото на лошия холестерол;
 • Свързват канцерогените и токсините в храната и по-бързо ги изхвърлят от организма;
 • Съдържат полизахариди (сложни комплексни въглехидрати), които осигуряват постоянен приток на монозахариди (глюкоза и фруктоза) към „активните“ органи – мускули, сърце и мозък и така дават енергия и жизненост;
 • Имат високи стойности на растителни протеини, витамини, минерали и антиоксиданти;
 • Богати са на растителни влакнини, които поддържат добро храносмилане и добър метаболизъм, засищат и предпазват от запек;
 • Отличават се с по-нисък гликемичен индекс и предотвратяват рязкото покачване на кръвната захар след хранене;
 • Подходящи са при диета и редукция на мазнини, имат по-малко калории;

 

И какво губим, ако се лишим от тях?

Ако се лишим от пълнозърнестите храни губим - 50% от витамините от групата В, 90% от витамин Е, почти напълно фибрите, здравословните мазнини, минералите, растителните ензими, хормони и стотици други фитосъединения… Губим още нещо – лекотата и удоволствието от това, да доставим на тялото си качествената храна, която то със сигурност заслужава.

 

 

В кафе&ресторант БИБЛИОТЕКАТА, голяма част от ястията се приготвят  с

БИО, СТУДЕНО ПРЕСОВАНО КОКОСОВО МАСЛО( изцедено от суровия плод на кокоса) -

 

предоставяме ви  информация за това масло

 

Органично студено пресовано кокосово масло за здраве и красота

ВКУСНО И ПЪЛНО С ВАЖНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА

ПЕРФЕКТНО ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ИМА ДОБРО ЗДРАВЕ И

ДОБРА ФОРМА

Студено пресованото био-органично кокосово масло е ”най здравословното масло”, тъй като не е уязвима от процеса на окисляване който по принцип превръща мазнините в оксидирали мазнини. То е богато на натурални антиоксиданти и особено витамин Е, който има предпазващ ефект срещу свободните радикали, които водят до стареене, рак и сърдечносъдови заболявания.

В нашата кухня ние използваме при приготвянето на много от ястията ястията и десертите  студено пресовано био-органично кокосово масло.

Това кокосово масло за разлика от много други се приготвя  100% от органично растящи свежи  кокосови орехи студено пресовани при амбиентна температура без допълнително загряване, затова е класифицирано като 100% сурово студено пресовано кокосово масло което се грижи за Вас със своите фантастични ползи за здравето.

То е чисто, студено пресовано, био-органично, нерафинирано, не хигрогенизирано, не съдържа генномодифицирани съставки, богато е на витамини, минерали и антиоксиданти , няма млечни съставки , не съдържа холестерол, не съдържа транс мазнини, 100 % натурален продукт-не съдържа изкуствени овкусители, оцветители или добавки, без добавена захар, с превъзходен вкус.

Сертифицирано е в Англия,  Европейския съюз и САЩ със следните сертификати

 

 

Кокосовото масло е НАЙ- ЗДРАВОСЛОВНОТО МАСЛО  за готвене.

То има способността да е устойчиво на висока температура, което го прави едно от най- безопасните масла за използване  при готвене. Когато се използва чисто нерафинирано кокосово масло за пържене, то не се абсорбира от храната както другите масла и олиа и не пръска.

Научни факти

Кокосово масло: Напълно доказано е и документирано с референции от медицинска литература, че кокосовото масло е най-здравословно от всички масла. То държи висока степен на уважение в традиционната медицина по света- в Аюрведа медицината в Индия, по крайбрежните части на Африка, Южна и Централна Америка кокосовото масло е народна медицина за вътрешни и външно лечение на всякакви видове заболявания. Сред островитяните на Южния Пасифик кокосовата палма е толкова ценена, че се смята за дървото на живота и  маслото е спечелило репутация на „кокосово масло- масло чудо”.

Кокосовото масло за здравето

Множество научни изследвания показват, че хората, които редовно консумират  кокосово масло като част от хранителния си режим като цяло не страдат от сърдечни болести, инфаркт и имат нормални нива на холестерол.

Това което повечето хора не знаят е че наситените мазнини на кокосовото масло е уникален вид средна верига триглицериди. Тази уникална мазнина е напълно различна от наситените мазнини на месото или на други растителни масла и притежава множество ползи за здравето. Тя изгаря моментално и не се превръща в телесни мазнини или холестерол.

Лоричната киселина на която е богато кокосовото масло  действа като силен антибиотик.

Можете да избегнете обикновена настинка, грип и други инфекции ако включвате  студено-пресовано кокосово масло в дневната си диета.

Хроничната умора

В своята известна книга „Лечебните Чудеса на Кокосовото Масло” от Доктор Брус Файф , който отдава живота си на това да изследва и промотира ползите за здравето на кокосовото масло, казва че то е може би един от най добрите начини да се справим със синдрома на хроничната умора и когато се приема регулярно едно от най-добрите натурални лечения. Това е защото кокосовото масло съдържа здравословни мастни киселини, които работят като силни антибиотици, които убиват вирусите и инфекциите, всеки от които може да причини хронична умора

Много хора са засегнати от това без да го осъзнават. Последните изследвания сочат, че Синдрома на Хронична умора се причинява от различни хронични инфекции, които понижават имунната система и изцеждат енергията на тялото. Статистиките показват, че над 100 000 000 души по света страдат от синдрома на хронична умора. Симптомите включват : мускулна слабост, сърцебиене, намалена памет, ментални смущения, повтарящи се инфекции, ниска температура, депресии, присъпи на тревожност, световъртеж, шум в ушите, алергии и автоимунни реакции. Кокосовото масло може да се окаже жизненоважното разрешение на този  проблем.

Преди години бе открит факта, че човешкото мляко съдържа средна верига триглицериди. Изследвания определят, че присъствието на средна верига триглицериди в кърмата има способността да предпазва децата от инфекции през първите месеци от живота им. Средната верига триглицериди в кокосовото масло е идентична с тази на кърмата и има същите антибактерицидни качества. При консумация, тялото превръща тези триглицериди в субстанции, които се борят с микробите и убиват вирусите, бактериите и гъбичките. Изследванията показват че получените от кокосовото масло субстанции убиват микроорганизмите, които причиняват възпаления на синусите, пневмония, инфекции на пикочния мехур, дебелото черво, вируси, дребна шарка, херпес, хепатит С и много други болести причинени от замърсяване и микроби.

Как може да ви помогне Органичното Студено пресовано Кокосово масло?

-         Да увеличите силата на имунната си система и да се борите с инфекциите

-         Да повишите драстично енергийните си нива

-         Да се преборите със синдрома на хронична умора

-         Подобрява храносмилането и усвояването на хранителните вещества

-         Да оптимизирате теглото си като повишите метаболизма си

-         Помага да се контролира диабета

-         Ползи за тироидната функция

-         Естествен начин да се преборите с кандида

-         За нежна кожа, и по-млада кожа

-         За красива коса

-         Повишава усещането за благосъстояние

 Как кокосовото масло може да помогне да отслабнем

Метаболизма

Органичното Студено пресовано кокосово масло има способността да повишава метаболизма , вашето тяло гори повече калории и това подпомага загубата на тегло. Средната верига мастни киселини се изпраща директно към черния дроб за да се превърне в енергия, а не в мазнина. Повишения метаболизъм предпазва и от лошия холестерол и контролира кръвното налягане.

Когато готвите с кокосово масло и го консумирате мастните му молекули са много лесно храносмилани благодарение на своя състав, който има средна верига вместо дълга верига мастни киселини се превръща в енергия , а не в складирани мазнини. Това повишава Вашите енергийни нива и подобрява метаболизма. Редовната консумация на Органично студено пресовано кокосово масло (1-3 лъжици на ден) може да повиши телесната температура позволявайки на ензимите да бъдат по-активни и поддържа функциите на тироидната жлеза, която е може би най-важната жлеза в цялото тяло регулираща активността на тялото, което е свързано с неговото метаболитно ниво. Когато тази жлеза е по-слабо активна и произвежда прекалено малко тироксин това намалява метаболизма, което води до усещане за вялост, умора, запек, покачване на килограми. Тироидните хормони регулират метаболизма. Хипотироизмът е проблем при който хората имат бавен метаболизъм и имат следните симптоми: наднормено тегло, чувствителност към студ, студени ръце и стъпала, липса на енергия, мускулна слабост, суха и излющена кожа, загуба на коса, депресии, алергии и някои женски проблеми.

Диетите

Повечето диети за отслабване се базират на нискокалорични храни и са обречени на неуспех, понеже Ви правят гладни през цялото време.

Можете да се освободите от излишните килограми като използвате органичното студенопресовано кокосово масло  в диетата си, което ще  подобри метаболизма Ви и ще Ви  държи сити за няколко часа.

 

www.organicgreenhouse.bg                      www.houseofsport.bg

 

гр. Стара Загора, Mall Galleria, етаж 2: зона за хранене, тел: 0886 675 771

гр. Стара Загора, ул. Отец Писий №47/пресечка с ул.Хр. Ботев/, тел: 0887 166 744

 

Какво е БИО /Органик/?

 

Какво е БИО /Органик/?

Все по-често можете да чуете:  био…, био …, био…био зеленучци, био кисело мляко, био сирене, био козметика.
Био идва от древногръцката дума βίος (bios), която означава- живот. Био продукцията е отгледана без помощта на химикали, с грижа и уважение към природата. Биологичното производство следва простичкия принцип, че нашето здраве е свързано с храната, която консумираме.

 

Как е правилно да се каже Bio или Organic?
Двете са едно също. идеята е една и съща, само думичките са различни. в Европа се използва повече- Био, в Англия и Америка- Organic.

 

Защо се стигна до тук, да търсим био продукти?
Защото производителите отдавна прекалиха с използването на пестициди, химикали, изкуствени консерванти, подобрители, оцветители, изкуствени ароматизатори и добавки, които да увеличат продукцията им, да я направят по-евтина, с по-висока трайност, по-голяма, с по-лъскава визия, която да ги продава по добре. В съответствие с търсенето на потребителите за  „по-евтино”, започнахме да получаваме и все по-некачествено и се стигна до там, че нормите отдавна са надхвърлени. Храната ни днес е всичко друго, но не и истинска храна. Това, което ядем днес  отдавна не е храната, на нашите  деди - натурална и богата на всички ценни съставки на отделните продукти. Хлябът не носи смисъла на хляба, който е изхранвал народите през вековете. За да се направи „нормалния” бял хляб от бяло брашно, премахваме обвивките на зърното, в които се съдържат всички ценни съставки-минерали, витамини и влакнини и добавяме различни изкуствени подобрители, набухватели, оцветители, а пълноценният пълнозърнест хляб наричаме „ диетичен”.  Днес се използват богата гама от химикали за да отгледаме генно модифицираните си сортове плодове и зеленчуци, семена и зърно. Животните, които се отглеждат, се хранят с генно модифицирани и пръскани с пестициди фуражи. Това са животни, които не могат да оцелеят без антибиотици и не могат да стоят на краката си от огромното тегло постигнато с помощта на хормоналните добавки за максимално кратко време. Задаваме си въпроси дали киселото мляко сиренето и кашкавала имат мляко вътре или са направени със сухо вещество и растителни мазнини. Ядем хидрогенизирани мазнини, рафинирани масла и захари, бои и всякакви изкуствени, химически съставки в храната си, без дори да се замисляме за това какво съдържа тя. До какво води това безобразие в каквото се е превърнала храната ни в наши дни. През последните години всеки  3-ти човек умира от рак, броят на диабетно болните нараства драстично, затлъстяванията и произхождащите от това заболявания са сериозен проблем за нациите.

Био храните са най-добрата храна за нас и децата ни.

 Био-органичните продукти са отгледани при биологично земеделие, където почвата, въздуха и методите на отглеждане , обработка и съхранение са натурални, чисти от искуствени торове, химикали, замърсявания. Всички био продукти са произведени без да се използват антибиотици, хормони или пестициди. Освен това, при преработката се запазва естествената структура на храната, като не се използват консерванти или стабилизатори. Био органичните продукти не са генно модифицирани.

Броят на световните движения  срещу химикалите нараства все повече. Учените, информираните потребители, медиите   предупреждават за вредните остатъци от пестициди и химикали в  питейната вода, зеленчуците, плодовете и почти всички други не-биологични храни.

Световните движения  срещу химикалите нараства все по- силно. Учените, информираните потребители, медиите   предупреждават за вредните остатъци от пестициди и химикали в  питейната вода, зеленчуците, плодовете и почти всички други не-биологични храни.

Био храните са най-добрата храна за нас и децата ни .

 

Етикетите на храните не Ви казват всичко

„Ако не ядете само биологично чиста храна, един от всеки три храни, които купувате съдържа следи от пестициди. Всъщност количеството плодове и зеленчуци консумирани от един човек на година се равняват на 4.5 литра или 1 галон пестициди, изпръскани върху тях. Известно е че много от пестицидите причиняват рак , свързват се с вродени аномалии или намаляват плодовитостта, и са токсични за мозъка и нервната система. Въздействието на пестицидите може да предизвика депресия, влошаване на паметта, изблици на агресия и да „отключи” болестта на Пaркинсон…От 1950г. повече от 3 500 вида изкуствени химикали са попаднали в нашата храна заедно с остатъци от пестициди, антибиотици и хормони. Освен,

 

че са токсични, много от тези химикали  са и „антинутриентни”, които спират абсорбирането и използването на полезните хранителни вещества от организма ни. Всяка година само във Великобритания се сблъскваме със смайващите 250 хиляди тона хранителни химикали, 6 милиарда алкохолни напитки, 75 милиарда цигари, 80 милиона рецепти за болкооспокояващи лекарства и 50 милиона рецепти за антибиотици. В допълнение 50 000 химикали се изхвърлят в околната среда от промишлеността и 400 милиона литра пестициди и хербициди се изпръскват върху храни и пасища.”- Патрик Холфорд (основател на института по оптимално хранене в Лондон, в книгата си „Оптималното хранене”)

 

 

 

 

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОПТИМАЛНО И ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ!

 

Протеините- градивните елементи на нашето тяло

-          Общо протеините (нетлъсто месо, риба, яйца, млечни храни, варива, растителни протеини) трябва да представляват от 1/6 до ¼ от Вашата храна или от около15 до 25 % от общия калориен прием.

-          Ограничете източниците на животински протеини. Не яжте повече от три порции месо и три порции риба на седмица. Избирайте екологично чисти и  нетлъсти меса.

-          Много зеленчуци и варива като многоцветен фасул, грах, царевица, кинуа, амарант, соя, броколи съдържат и протеини, и забавящи стареенето антиоксиданти.

Въглехидратите- храна за енергия

-          Яжте  поне 3-4 порции на ден пълнозърнести храни – пълнозърнести житни растения, пълнозърнест ориз, ръж, овесени ядки, елда, под формата на зърнени закуски, хлябове, паста.

-          Яжте 4-5 порции зеленчуци на ден ( спанак, зеле, зелен боб, пиперки, моркови, броколи, салати, краставици, лук ..) сурови или готвени без прекалена термична обработка.

-          Яжте три или повече порции плодове на ден

-          Избягвайте под каквато и да е форма захарта, добавената захар, белите и рафинираните храни.

Мазнините на живота: Да избягвате всички мазнини е вредно за Вашето здраве. Незаменимите мастни киселини- са мазнините които са незаменими за здравето: намаляват/ риска от рак, сърдечни заболявания, алергии, болестта на Алцхаймер, артрит, депресия, умора..

Мазнини, които лекуват

-          Семена - Ленено семе, Конопено семе, Чиа семента

-          Сурови ядки - Орехи (сурови), тиквени семки, бадеми, слънчогледови семки

-          Риба

-          Студено пресовани масла – зехтин, ленено, сусамово, бадемово, тиквено, орехово, слънчогледово, царевично, арганово,

-          Студено пресовано кокосово масло

Мазнини, които могат да се ползват

-          Яйца от свободни кокошки - Био

-          Мляко - Био

-          Сирене - Био

-          Масло - Био

-          Печени ядки и семена - Био

-          Животински мазнини - Био

Мазнини, които убиват

-          Рафинирани мазнини

-          Пържени храни

-          Прегорели в мазнина храни

-          Хидрогенизирани мазнини

 

 

www.organicgreenhouse.bg                      www.houseofsport.bg

 

гр. Стара Загора, Mall Galleria, етаж 2: зона за хранене, тел: 0886 675 771

гр. Стара Загора, ул. Отец Писий №47/пресечка с ул.Хр. Ботев/, тел: 0887 166 744

 

 

гр. Стара Загора, ул. Цар Калоян №50, бившата библиотека зад съда, тел: 042/ 601 772, GSM: 0889 299 844

 

www.houseofsport.bg

 

 

 

Единственият Фитнес център  в града с цялостна грижа за това  да сме във форма, да  съхраним здравето си,  да релаксираме ума и тялото си, за да се радваме на живота с добро самочувствие, силно тяло и изпълнени  с енергия.

 1. 1.      ФИТНЕС ЦЕНТЪР  

- с уникално разделение на зони табла с подробни обяснения за изпълнението на упражненията, разработка на HOUSE OF SPORT fitness &wellness centre

 - кардио център 

- лицензирани фитнес инструктори, персонални треньори

-  тренировъчни и хранителни програми,

- Зала за бокс.

- Протеин бар

- спортен магазина за хранителни добавки, фитнес уреди и тежести, спортни дрехи и аксесоари, бокс и бойни спортове, плувни аксесоари

 1. 2.      КУРСОВЕ - ЗАЛА  АЕРОБИК

ГРУПИ:   степ аеробик, тае бо, кръгови тренировки, step fit ball., tae bo extreme, степ бокс, аеро тае бо, total bodywork, cardio burn, Таекуондо за деца, Балет за деца, Балет за възрастни

 1. ПРОФЕСИОНАЛЕН МЕДИЦИНСКИ АНАЛИЗАТОР НА ТЕЛЕСНА СТРУКТУРА TANITA, тест  BIA- Сегментирано измерване на тегло, %телесна мазнина, маса телесни мазнини, индекс на телесна маса, маса без мазнините, обща мускулна маса, съдържание на вода в тялото, ниво на вътреклетъчната и извънклетъчната вода, базово ниво на метаболизма, индивидуален тип на метаболизма,  дневен енергиен баланс, съотношение между натрий и калий.
 2. 4.      SPA ЦЕНТЪР

Все повече жени и мъже търсят начини да възстановят своята виталност и хармония, откривайки света на SPA. Тук можете да се потопите в релакс, мека светлина, аромати на етерични масла, нежна пара и се оставите на грижите на екипа ни,  да забравите своите грижи, да намалите ежедневния стрес, да подобрите визията на силуета си и получите физическо и ментално релаксиране и благосъстояние.

  -  Класически, арома, релаксиращи масажи, антицелулитни процедури, wellness терапии и ритуали, масаж на 4 ръце., хот стоун масаж 

         - Билкови пилинги, терапии масажи с натурални продукти, био масла и термални води.    –

         - Кавитация : безболезнена, нежна нехирургична липосукция за редукция на мастни натрупвания и разграждане на целулит с локална ултразвуковата терапия.  Методът използва контролирани високочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Ултразвуковите вълни предизвикват налягане, чрез което мастните клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфата и отделителната система.    

         – Парна баня                                                                                                                                                                   

         -  Финландска Сауна