Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Целулит .Причини за възникването на целулита.

Това което повечето от нас разпознават като целулит са всъщност външните симптоми на заболяването: нагъната, портокалова кожа с множество трапчинки. Обратно на всеобщото вярване, че това не е нищо повече от непривлекателно състояние на кожата, целулитът е заболяване на съединителната тъкан.
Набръчканата и подобна на кора от портокал кожа е само върха на айсберга. Влошеното състояние на кожата е външно проявление на по-сериозни промени, които настъпват в намиращата се под нея съединителна тъкан, в резултат от нарушено кръвообращение и уголемяване на мастните клетки при задържане на мазнини и токсини в тях. Въпреки че целулитът е вид мастна тъкан, причините и начините за неговото отстраняване нямат нищо общо с диетата, физическото натоварване или начина на живот. Той може да е резултат от по-комплексни фактори, вариращи от състояние на хормоналните нива до наследственост.

Много са причините за целулит: нездравословно хранене, неравномерно кръвообращение и забавена обмяна на веществата.

Някои от експертите в тази област смятат, че бавното храносмилане, задържането на течности и приема на токсини също могат да доведат до състояния като целулит.

Според едно изследване, жената с целулит е предразположена още от раждането си и първите признаци се появяват в тийнейджърската възраст, като в по-зряла възраст се задълбочава.

Целулитът често е резултат от противозачатъчни хапчета, освен това той може да се появи и при жени в постродилна фаза. Това може да се получи, когато тялото не може да се справи с излишните отпадъчни вещества и да  изхвърли хормона естроген от организма си.

Освен това, целулит може да се образува след травми, засегнали циркулационните процеси.

Някои от привържениците на народната медицина изказват мнението, че напълняването и наднорменото тегло допринасят за получаване на целулит. Заседналият начин на живот може да доведе до втвърдяване на съединителните тъкани и предизвика нагъване на кожата и образуване на трапчинки.

Целулитът може да бъде предопределен и от наследствени фактори и недостатъчен прием на течности. Неправилните хранителни навици като консумация на алкохол, кофеин, пикантни храни и др.

Медицинските експерти не отричат, че пушенето, стреса и определени медикаменти предизвикват формиране на целулит.

 

За повече информация и безплатна консултация с наш треньор заповядайте при нас! HOUSE OF SPORT fitness & wellness centre Адрес:Стара Загора ул. Цар Калоян 50(зад съда) GSM: 0889 299 844