Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Стречинг у дома

Разбира се, най-добрият вариант е да отидете в залата, особено за начинаещи, защото тук е изключително важно правилното изпълнение на физически упражнения, както и техниката на дишане, което ще бъде в състояние да се контролира опитен треньор. 

Макар че в залата, въпреки че е в дома ви, първо, ще се нуждаят от удобна форма, която да не пречи на движенията и дишане, за краката може изобщо нищо да не се облича, или да мине хлопчатобумажными носочками, балетными чешками. 
Първото нещо, с което трябва да се чувстваш удобно в часовете, това е правилният ритъм, честотата и дълбочината на вдишвания-выдохов. Не се стреми максимално завой или да се излегнете, всички движения трябва да са плавни, меки и трайни, без да са смотаняци и резки движения. 

Следете дъх: издишване трябва да бъдат придружени с непосредствена растяжкой на мускулите, на вдишване те трябва да се премахнат, дишането трябва да бъде размеренное, равно, не е нужно да го задържат, или, напротив, учащать.


Отначало може да изглежда, че е трудно за проследяване на дишането и техниката выполнений упражнения, но буквално след 3-5 тренировки можете дори няма да забележите как всичко това се настройва към правилния начин. И не забравяйте, че нито едно упражнение не трябва да ви донесат адски болки, ако смятате явен дискомфорт в ставите или мускулите, по-добре спрете, защото стретчинга също има и своите противопоказания. 
Например, трябва много внимателно да се ангажират по време на менструация, а по време на бременност трябва да се избират съхраняващи и удобни пози, и само под надзора на специалист и с разрешение на лекаря.

Източник: интернет