Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

На диета и здрави !

Сърцето може да пострада от бързата загуба на килограми

За добра работа сърцето се нуждае от баланс

Сърцето се повлиява значително загубата на тегло в кратък период от време (до 12 килограма на месец), тъй като това е свързано с ограниченията, които идват от спазването на определен хранителен режим. Особено важно за влошаване работата на сърцето е отсъствието на калий, магнезий и други минерали. Това е проявява на дисметаболитна кардиомиопатия и може да доведе до сърдечни аритмии. В най-лошия случай, при хора с висок риск от сърдечно-съдово заболяване, бързата загуба на тегло може да доведе до сърдечен пристъп, инсулт, образуване на тромбози. Това също така е в състояние да добави към усложнената работа на сърцето и повишено налягане и развитието на атеросклероза, особено сред феновете на протеиновите диети.

За здравословна загуба на тегло се счита тази, при която се губи тегло, равно на 2,3% от общото телесно тегло на месец. Няма нужда от сложни изчисления – ние определяме приблизителните нормални граници, които са загубата на 0,5-0,8 кг на седмица за жени и 1-1,2 кг на седмица за мъже. По този начин няма да навредите нито на сърцето, нито на организма, нито пък ще върнете загубените килограми.

Така, например, ако тежите 90 кг, и формулата за изчисляване на идеалното тегло, ви дава като резултат 63 килограма, това означава, че трябва да отслабнете с 27 килограма. Ако сте жена, здравословно и нормално е необходимо да сваляте по половин килограм на седмица. За да загубите един килограм, вие ще се нуждаете от 2 седмици. Така че, за да се отърве от 27 килограма, ще ви трябва 54 седмици. Това е малко повече от година, но пък резултатът е не само забележителен, но и изключително здравословен за сърцето и другите важни органи.

 

За повече информация заповядайте при нас.

HOUSE OF SPORT - 2, гр. Стара загора, ул. Кап. Никола Андреев 4, (Малък Железник), тел. 0887 818 771

работно време 6.30-23.00ч

HOUSE OF SPORT - 3, гр. Стара Загора, ул. Св. Патриарх Евтимий 80А, тел. 0882 59 50 50

работно време 6.30-23.00ч

Екипът на House of Sport