Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Съд за близо 1 млн. лв. застрашава Левски

От дата: 21-11-2011 г.

Френската мениджърка Сокена Ба Бенжелюн е завела съдебен иск срещу Левски, претендирайки за близо половин милион комисионна, за която твърди, че и се полга по трансфера на Гара Дембеле във Фрайбург.

Французойката претендира за 20% комисиона по сделката. Дембеле отиде в Бундеслигата за 2.3 млн. евро, затова тя претендира за 460 хил. от тях. сумата се била увеличила до 478 876 евро заради лихвите от лятото насам.

Според твърденията и още на 9-ти юни миналата година, тя е подписала договор със "сините" , според който ако Дембеле бъде продаден преди изтичането на тригодишния му контракт, тя получава 20% от сумата.

Въпреки, че според нея тя е събрала всички необходими документи за делото от Левски контрират, че нямат никакви задължения към въпросната дама, тъй като самият Гара Дембеле я е изгонил още през 2010 г. и вместо нея е наел английска мениджърска компания.

"Не искам да коментирам този казус. Наели сме адвокат за него, той може да разясни ситуацията.

Само ще помоля госпожа Бенжелюн да е коректна и да върне една комисиона от 30 хил. евро по трансфера на Базил де Карвальо", заяви изпълнителният директор на "сините" Константин Баждеков.

Левски преведе на Бенжелюн комисиона още преди сделката за Де Карвальо да бъде финализирана, но мениджърката мотае клуба вече цяла година и не връща парите.

Вчера пък стана ясно, че и холандският Цволе плаши Левски със съд, ако не преведе последния транш за трансфера на Шурд Арш. Там обаче "сините" не оспорват нищо и трябва скоро да се стигне до плащане.