Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Старт на световната купа по ски в Банско

От дата: 25-02-2011 г.

   Този уикенд гостите на най-добрия ни ски-курорт Банско ще могат да видят наживо някои от най-големите звезди в ски спорта. 

Надпреварата започва в събота и ще включва слалом и суперкомбинация. Четирима световни шампиони от първенството в Гармиш-Партенкирхен (Германия) ще участват в надпреварата пред българската публика.

В Банско ще дойде италианецът Кристоф Инерхофер, който спечели злато в супергигантския слалом, сребро в суперкомбинацията и бронз в спускането.

Първенецът в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ), шампионът в слалома Жан-Баптист Гранж (Франция) и Тома Фанара, който стана отборен шампион с Франция също ще се спускат в Банско.

Водачът за Световната купа по ски-алпийски дисциплини Ивица Костелич също няма да пропусне състезанието у нас, като той ще дойде въпреки, че получи контузия в коляното на световното първенство миналата седмица.

Основните му конкуренти за спечелване на Големия кристален глобус - Дидие Кюш и Аксел Линд Свиндал обаче ще пропуснат стартовете в пиринския курорт, тъй като са с контузии.

Олимпийският шампион в гигантския слалом Карло Янка е друг от големите отсъстващи в Банско. Наскоро носителят на Големия кристален глобус получи аритмия и стана ясно, че ще претърпи операция на сърцето след края на сезона.

Надеждите за добро представяне на България в суперкомбинацията са свързани с Георги Георгиев, който завърши на 11-о място в дисциплината на световното първенство в Гармиш-Партенкирхен.

Общо 96 скиори от 23 страни са подали заявка за участие, а пистата "Бъндерица", където ще премерят сили звездите, е напълно готова да посрещне състезателите.

Церемонията за официалното откриване на стартовете за Световната купа в Банско ще бъде на 25 февруари (петък) от 18:30 часа на централния площад в града.

На 26 февруари (събота), когато е първият състезателен ден, на писта "Бъндерица" са стартовете за супер комбинацията.

От 10:00 часа е първият манш - супер гигантски слалом, а в 14:00 часа ще започне вторият манш - слалом. В 18:00 часа ще бъдат наградени призьорите от първия ден и ще бъде изтеглен жребия за втория старт.

През втория ден на състезанията - 27 февруари (неделя), ще бъде надпреварата на слалом. Стартът на първия манш е от 10:00 часа, а на втория - от 14:00 часа.

Банско е напълно готов да посрещне гостите си, а за тези, които нямат възможност да отидат, да гледат на живо стартовете за световната купа.

Автор: sportni.bg