Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Млечен шейк с годжи бери и сок от агаве

От дата: 25-06-2012 г.

Нуждаете ли се от нов вкус ?!
Е ние, от "Библиотеката" ще ви го предложим и днес !
Подготвихме за Вас, нашите специални клиенти, МЛЕЧЕН ШЕЙК С ГОДЖИ БЕРИ, А ЗА СЛАДОСТ СИРОП ОТ АГАВЕ !

За полезните съставки на това студено изкушение можем да кажем много :
Годжи Бери- извор на младостта
Мислили ли сте какви са ползите за здравето от плодовете годжи бери?

Според китайската медицина, годжи бери или също така лиций е сладко на вкус и с неутрален характер; влияе на дробовете, бъбречните канали и засилва Ин енергията. Плодовете могат да се ядат сурови, да се консумират като сок или вино, запарват като чай, или да се приготвят като тинктура. Плодовете на годжи бери са изключително хранителни. За една дневна доза- между 10 и 30 грама - те осигуряват на организма повече витамин С от портокалите, повече бета каротин от морковите и повече желязо от порция пържола. Те са добър източник на витамини от групата В и антиоксиданти, които предотвратяват вредното влияние на свободните радикали, увреждащи клетките в организма. Богати на полизахариди, годжи бери спомага функционирането на имунната система, съдържа 18 вида аминокиселини и калий. На кратко годжи бери се грижи за вашата кожа, сърдечна и имунна система.

Годжи Бери е добър адаптоген - адаптогените въздействат терапевтично върху човешкото тяло, укрепват организма и му помагат да се справи по-добре в стресови условия.

Сиропът от агаве е 1,5 пъти по-сладък от захарта, с нисък гликемичен индекс и се усвоява изцяло от организма. Той се произвежда от сърцевината на растението след филтриране на сока от фруктоза и глюкоза. Макар че не притежава безценните хранителни качества на меда, сиропът от агаве се използва успешно за подслаждане на храни и напитки.

Сироп от агаве – здравословни качества
Агавето съдържа важна субстанция, която се бори срещу процесите на декалцификация в организма и предпазва от остеопороза и други заболявания. Освен това стимулира производството на хормона GLP-1, регулирайки нивото на инсулина в кръвта. Агавето съдържа и вещества, които предпазват от рак на дебелото черво.  

Сироп от агаве в диетата
Най-голямото предимство на сиропа от агаве е че се усвоява бързо от организма. Особено подходящ е за вегани и вегетарианци. Има мек, натурален вкус със специфичен аромат, но не променя вкуса на продуктите, към които се добавя, за разлика от меда и кленовия сироп. Да не забравяме също, че сиропът от агаве има нисък гликемичен индекс.