Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

КОМБУЧА В РЕСТОРАНТ "БИБЛИОТЕКАТА"

От дата: 07-06-2013 г.

КОМБУЧА

Какво представлява Комбуча? Комбуча е чаена гъба с вид на желеподобна мембрана от полезни пробиотични култури, бактерии и дрожди. Живее в хранителен разтвор от зелен или друг чай и захар. По време на ферментацията се създава напитка богата на млечна и глюкоронова киселина, витамин С, витамин В, аминокиселини и пробиотични щамове, които имат здравословно въздействие върху организма. Преди повече от 2000г. хората приемат Комбуча като жив елексир за балансиране на енергията на духа и тялото.

Комбуча представлява жива симбиозна колония от дрожди и полезни бактерии. Културата се развива в чаена инфузия и чрез естествения процес на ферментация превръща захарта в органични киселини и въглероден диоксид. В същото време тя произвежда голямо разнообразие от други съединения, които са детоксикиращи и питателни за човешкото тяло, включително глюконова, млечна, и фолиева киселина. Получената смес е с високо съдържание на B-витамини, както и богат асортимент от пробиотици (полезни бактерии лактобацилус ацидофилус и s.Boulardii).Комбуча е ферментирал чай, древен еликсир използван в продължение на хиляди години. Най-често приписваните ползи на Комбуча включват по-добро храносмилане, повишена енергия и ясен ум.

Комбуча е нещо повече от просто една напитка. Уникалния й аромат носи наслада, а естествената и газировка гъделичка гърлото, напомняйки, че нещо магическо се случва.

Корените на Kombucha идват далеч от вековете. През 250 г. пр. Христа хората от династията Ян в Китай консумирали напитка от ферментирал чай. Наричали я „елексир на безсмъртието”. Няколко века по-късно в Русия, тя била известна като „чаен квас”, в Австрия я наричали комбухер, а в Америка – комбуча, но на много хора била позната просто като „гъбата от Манджурия”. Независимо къде ще я срещнете, името й може да се преведе като „чудотворната гъба”. А комбуча в превод от японски език, означава чай (ча) от водорасли (комбу).
Според формула, която се предава от поколение на поколение, чаят ферментира, за да се създаде естествено газиран еликсир, предназначен за възстановяване на здравето, удължаване на дълголетието и избистряне на ума.

Здравни ползи

Kombucha чай се използва повече от 2000г. Тя е обширно изследвана и се прилага по няколко медицински направления в Русия, Германия, Китай и много други места. Чаят е естествено газиран и притежава множество лечебни свойства, сред които:

* Пробиотици – здрави бактерии;
* Алкализира тялото – балансира вътрешния рН;
* Детоксикира черния дроб /щастлив черен дроб = щастливо настроение/;
* Прочиства и регенерира жлъчката и бъбреците;
* Подобрява метаболизма;
* Подобрява храносмилането;
* Възстановява съединителната тъкан – помага при артрит, подагра, астма, ревматизъм;
* Облекчаване на запек;
* Тласък на енергия – помага при хронична умора;
* Регулира кръвното налягане;
* Облекчава главоболие и мигрена;
* Спомага за изчистването на камъни в бъбреците;
* Високо съдържание на антиоксиданти – унищожават свободните радикали, които причиняват рак;
* Високо съдържание на полифеноли;
* Подобрява зрението;
* При екзема се прилага локално и спомага за омекване на кожата;
* Предотвратява атеросклерозата;
* Ускорява зарастването на язви – убива H.pylori при контакт;
* Спомага за преборването на кандида и гъбични инфекции;
* Спомага за здрава клетъчна регенерация;
* Намалява нивата на глюкоза.

Просто казано, Kombucha е изцяло натурална напитка за здраве, с изключително високо съдържание на аминокиселини, активни дрожди, полезни бактерии и пробиотици.

ВИДОВЕ КОМБУЧА

-         КЛАСИК

-         ПАПАЯ

-         БЪЗ

-         ДЖИНДЖИФИЛ

-         ЧЕРЕН ЧАЙ

Уникалната напитка може да намерите в Кафе, Ресторант "Библиотеката"

гр. Стара Загора

ул. Цар Калоян 50

тел. 042/ 601 771; 0887/ 676 771