Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Българките оглавиха "В" група

От дата: 10-11-2011 г.

Българският женски национален отбор по волейбол победи тима на Азербайджан с 3:2 гейма в третия предквалификационен турнир за Олимпийските игри през 2012 г.

С победата си "лъвиците" си гарантираха първото място в група В. Те наделяха с 25:18, 19:25, 25:19, 23:25, 7:15.над съперничките си.

Преди решаващата среща с Азербайджан, българките предоляха отборът на Дания с 3-0.

Въпреки, че на отборът на Азербайджан им предстой мач с датчанките, дори и при евентуална победа, те няма как да изместят нашия тим, тъй като паднаха днес от момичетата на Марчело Абонданца.

Нашите момичета ще се изправят срещу загубилият тим от финалната среща в А групата, където ще се изправят един срещу друг отборите на Украйна и Чехия.

По време на първият гейм по-настоятелни бяха домакините, които поведоха с 8:4 на първото техническо прекъсване и запазиха аванса си до второто, а след това го увеличиха до 25:18.

През вторият гейм българките обърнаха резултата и записаха 25 точки, като гейма завърши 25:19.

В третият гейм момичетата от Азербайджан отново поведоха, но този път само с 6 точки.

Най-интересен бе четвъртият гейм. "Лъвиците" постигнаха феноменален обрат в резултата, след като изоставаха с цели 7 точки при 2:9 и 3:10.

Битката на терена продължи до последно, но Трикольорките надделяха с 25:23 и вкараха мача в тайбрек.

В петия гейм домакините отбелязаха първата точка и това бе последният случай, в който водеха в резултата. Момичетата на Абонданца наложиха надмощие и спечелиха с категоричното 15:7.

Най-резултатна за Азербайджан беше Полина Рахимова с с 24 точки. Тя стана тореализатор на мача. За българките Елица Василева записа 16 точки, а с по 4 аса впечатлиха Добриана Рабаджиева и Цветелина Заркова. Капитанката ни 

Страшимира Филипова спря атаките на домакините със 7 точкови блокади.

Именно блокадата бе най-силното оръжие на българските момичета. Тя им донесе общо 18 точки срещу само 10 за Азербайджан.