Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Floradix Kindervital - мутивитамин за деца, 250мл

Цена: 21.95 лв.
Kоличество:
Salus

Floradix Kindervital - мутивитамин за деца, 250мл информация

Floradix Kindervital - за едно балансирано, здраво, жизнено и усмихнато детство!

Floradix Kindervital е изключително подходящо натурално средство, което освен калций и витамин D съдържа още много от най-важните витамини за детския организъм – A, B1, B2, B3, B12, C, E – доставени на децата от моркови, коприва, спанак, шипки и подбрани плодови сокове. По този начин гарантира необходимите основни витамини за деца с недостатъчно слънчеви лъчи в ежедневието, както и недобре балансирана диета, ограничен прием на плодове и зеленчуци.

 

Основни витамини, тяхната важност и произход.

  • Нуждата от витимини и тяхната основна роля за доброто здраве са добре известни. Витамините участват в множество метаболитни процеси, поддържат отделните органи и техните функции, антиоксиданти, изключително важниза имунитета.

Почти всеки от нас се е сблъсквал и със симптомите на липсата на един или няколко витамина в организма в определени периоди. Ето защо те са също добре познати: чупливи нокти, чуплива коса, повехнала кожа, недобър цвят на кожата, напукани устни, умора, слабост, понякога главоболие, сънливост и др.

Най-добрият начин да осигурим на тялото си всички необходими хранителни вещества винаги ще бъде пълноценното балансирано хранене. Много трудна задача в днешното забързано ежедневие и още повече с некачествената храна, която консумираме. За съжаление дори плодовете и зеленчуците днес имат занижени стойности на нутриенти, а понякога съдържат други вредни вещества.Поради тези причини често се стига до необходимостта от прием на витамини като хранителна добавка. На първо място тук трябва да се обърне внимание на витамините, които избираме.

  • Натурални или синтетични.

Натурални наричаме витамините, които си набавяме от натурален източник - плод, зеленчук, месо, зърнени храни. Основно за натуралните витамини е, че те съдържат освен активния фактор на витамина също и ко-фактори с биологичен произход, които дават на тялото ни биофлаваноиди, действат като катализатор на активния фактор, улесняват усвояването, познати, естествени и лесноразчитаеми от  организма. Не предизвикват алергии, не оставят отпадни продукти в организма, по-трудно се предозират.

Синтетичните витамини са химически синтезирани, не съдържат ко-фактори, често се налага да бъдат пречиствани и подлагани на различни процеси. Те са изкуствени за тялото, непознати, по-трудно усвоими. Това не ги прави безполезни, но не и за предпочитане пред натуралните такива.

Много важен е изборът на добавка, когато става дума за деца, там освен чистотата на продукта трябва да имаме предвид и детската храносмилателна система. Много от добавките могат да предизвикат неразположения за стомаха. Освен дискомфорта, тези неразположения водят и до влошено резорбиране на полезните вещества.

  • 9те основни витамина:

витамин А - основен витамин за нормално зрение и поддържане на здрава кожа и здрава слизеста мембрана на клетките;

витамин B1 - осигурява нормалното функциониране на нервната система, подпомага процеса на извличане на енергия от храната;

витамин B2 - осигурява освобождаването на енергия от храната и участва в поддържането на червените кръвни телца в норма;

ниацин - намалява чувството на умора и отпадналост, съдейства за поддържане на здрави клетки на кожата и нормално функциониране на психиката;

витамин B6 - важен за поддържане на здрава нервна система, подпомага нормалната функция на имунната система и регулира хормоналната активност;

витамин B12 - необходим за производството на червени кръвни телца, основен за нормалната неврологична и психологична функция;

витамин С - играе роля за защита на ДНК, протеините и липидите от окисляване, помага при усвояването на желязо както и за нормалното функциониране на имунната система;

витамин D - основен витамин за поддържането на здрави кости и зъби, необходим за усвояването на калций, имуностимулиращ ефект;

витамин Е - важна роля за защита на ДНК, протеините и липидите от окисляване.

 

Калцият и неговото усвояване!

  • значение за организма

Калцият е един от основние минерали за здравето. Изключително важен за костообразуването, плътността на костната тъкан, здравината на зъбите. Още калцият определя правилното кръвосъсирване, нормалната работа на мускулите и нервите. Елемента се използва в борбата с алергии.

Важен за всеки с проблеми с костната сисема и особено необходим на децата и подрастващите, през детството когато се образува до 90% от костната маса, изграждат се зъбите.

Много необходим по време на бременност и особено периода на кърмене, както за здравето на майката, така и за бебчето. Най-важното в този период е качествената кърма за пълноценно хранене на детето. По тази причина при недостиг на калций в храната на майката, нейният организъм ще тегли необходимия за кърмата калций от костите й с цел да се осигури необходимото за младия организъм.

  • усвояване

За да извлечем желаната полза от калция, който вземаме като хранителна добавка, освен наличието на витамин D, трябва да обърнем внимание на храносмилането, като го поддържаме с естествени средства – подходящи билки. Във формулата Kindervital са селектирани едни от най-добрите билки за детската храносмилателна система: лайка и кориндър, които са подходящи и за най-малките. Floradix Kindervital се препоръчва и на дечица с алергии (известно е участието на калций и вит. С в противоалергичната защита).

Не е за пренебрегване източника на калций, винаги предпочитайте органичните форми пред синтетичните, а калций от растителни източници е много добър вариант и за алергичните към млечния белтък деца и подрастващи! Ето защо Floradix Kindervital е толкова ценен като добавка за едно пълноценно хранене на подрастващите. Съдържащите се плодови сокове и билкови извлеци са природно богати на витамини и минерали. Един от основните източници на калций е рожков. Подбраните билки подпомагат храносмилането, което способства усвояването на калция, витамините и минералите.

Защо Floradix Kindervital?

Природният тоник не дразни детския стомах.

Има естествено сладък плодов вкус – приятен за децата.

Освен за здравина на костната система калцият регулира функциите на мускулите, паметта, сърдечната дейност, дори емоциите.

Floradix Kindervital стимулира както физическата така и умствената дееспособност на децата.

Голямо предимство на Floradix Kindervital е неговата течна форма, която практически не изисква храносмилане. По този начин освен, че се щади храносмилането, много се улеснява усвояването на всички вещества, по-бързо навлизат в кръвта, а от там до всички органи и системи. Освен това са запазени активните вещества на билковите извлеци и плодовите сокове.

Изключително важно е, че тази мултивитаминна добавка, богата на калций и витамин D е изцяло натурален продукт БЕЗ алкохол, без добавена захар, без подсладители, без оцветители, без консерванти. Не съдържа също мая, пшеница, млечни продукти, лактоза.

За слънчево и усмихнато детство, за да нямате проблеми с костите напред в живота, не пренебрегвайте приема на калций и витамин D в ежедневието си!

Състав

воден билков извлек от: моркови, анасон, мокреш кориандър, листа от коприва, спанак, лайка. * концентрат от плодови сокове: круши, портокали, грозде, ацерола, лимони, ябълки, рожков. * кленов сироп, малцов екстракт, воден гъст екстракт от шипки, брашно от семена на рожков, витамин С, естествени аромати, витамин Е, витамин А, витамин D, витамин В1, витамин В2, витамин В5, витамин В12.

Употреба

Подходящо за деца над 6-месечна възраст.

От 6 месеца до 2 години - веднъж дневно 10мл, 30мин. преди хранене;

От 2 до 14 години - два пъти дневно по 10мл., 30мин. преди хранене

                              или - веднъж дневно 20мл, 30мин. преди хранене; 

Над 14 години - два пъти дневно по 10мл, 30мин. преди хранене

                        или - веднъж дневно 20мл., 30мин. преди хранене

Floradix Kindervital - мутивитамин за деца, 250мл - подобни продукти

Floradix Alpenkraft

Floradix Alpenkraft

Билкови продукти

Salus

21.95 лв.

Floradix Грижа за корема, 250мл

Floradix Грижа за корема, 250мл

Билкови продукти

Salus

26.95 лв.