Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Цена: 49.00 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули информация

Хранителна добавка, която забавя стареенето и съдейства за добрата функция на имунната система и сърдечно-съдовата система, за нормалните нива на кръвното налягане, увеличава физическата издръжливост.

Изследванията сочат, че CoQ10:

• Укрепва здравето на сърдечно-съдовата система;
• Защитава клетъчната мембрана от уврежданията, причинявани от свободните радикали;
• Необходимо хранително вещество за производство на енергия на клетъчно ниво;
• Съдейства за здравословната функция на имунната система;
• Допринася за здравословното производство на инсулин;
• Поддържа здравословно кръвно налягане;
• Предотвратява окисляването на LDL-холестерола.

CoQ10 дава живот на клетките.

CoQ10 е катализатор на обмяната на веществата, работещ в единство с ензимите, откъдето идва и названието коензим. Той е съществен за клетките на организма, тъканите и органите. CoQ10 присъства навсякъде в организма и без него клетките не могат да функционират. Всяка клетка се нуждае от този жизненоважен коензим, за да създаде енергия в клетката и да отговаря на нуждите на организма. Co-Q10 се среща в най-голяма концентрация в клетките на сърцето, черния дроб, бъбреците и панкреаса.

CoQ10 и стареенето

С напредването на възрастта производството на CoQ10 в организма намалява и запасите от CoQ10 постепенно се изчерпват. Смята се, че след 20-годишна възраст производството на CoQ10 в организма започва да спада. Стареенето може да намали нивата на коензим Q10 в сърцето със 72%. Затова от изключителна важност е да поддържаме нивата на CoQ10 в нашия организъм стабилни.

CoQ10 за мозъка

Мозъкът е изключително уязвим на оксидативния стрес, тъй като се снабдява с много кислород и заради високото си съдържание на мастни киселини. Логично е антиоксидантната защита на мозъка да е особено засилена. За съжаление, това не е така. CoQ10 е мощен антиоксидант и има способността да неутрализира свободните радикали, причиняващи окислителен стрес, с което помага за поддържането на здрав мозък.

CoQ10 за сърцето

CoQ10 е концентриран в най-голямо количество в мускулите на сърцето. Сърцето е изградено предимно от сърдечна мускулна тъкан и има най-високите енергийни потребности от всички мускули. CoQ10 осигурява на клетките на сърцето енергията да останат силни.

Защо да приемаме CoQ10?

Хора над 19-годишна възраст имат полза от допълнителния прием на CoQ10. CoQ10 е мастноразтворим, затова трябва да се приема с храна, съдържаща мазнини, за постигане на максимално усвояване. Приемът на CoQ10 през нощта помага на организма да се възползва максимално от него.

Как действа CoQ10?

• Коензим Q10 е мощен мастноразтворим антиоксидант със структура наподобяваща на витамините С и Е, спомагайки за неутрализиране на вредните за клетката молекули, познати като свободни радикали.

• CoQ10 има своята роля в превенция от онкологични заболявания, инфаркт и други тежки заболявания. Проучвания допускат, че CoQ10 може да удължи живота на хората, страдащи от рак на гърдата или простатата. Също така се използва като средство за повишаване на енергията и срещу синдрома на хроничната умора. Съществуват много потвърждения, че забавя стареенето за намаляване признаците и ефектите от него.

• CoQ10 укрепва сърцето и кръвообращението при остра сърдечна недостатъчност и слаб сърдечен мускул (кардиомиопатия), понижава високото кръвно налягане. Според изследвания пациенти с влошена сърдечна дейност се подобряват значително, когато към традиционните им лекарства и терапии се добавя CoQ10. Хората със сърдечно-съдови заболявания имат ниски нива от това вещество в сърцето. CoQ10 предотвратява образуването на тромби, понижава високото кръвно налягане, намалява аритмията, повлиява пролапса на митралната клапа, намалява симптомите на болестта на Рейно (нарушена циркулация на кръвта в крайниците) и облекчава болките в гръдния кош (стенокардия).

• CoQ10 помага за заздравяването и намаляването на болката и кървенето при хора с ародонтит и ускорява възстановяването след стоматологични операции. Дава надежди в борбата срещу болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер и фибромиалгия и може да подобри състоянието при хора със СПИН. Някои практикуващи лекари смятат, че това хранително вещество стабилизира нивата на кръвната захар при хора с диабет. Също така облекчава редица алергии и подсилва имунитета. Подпомага горенето на мазнини, като оптимизира обмяната на веществата.

Състав

Коензим Q10 (Убихинон) 200 мг. Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 капсула дневно, за предпочитане с храна, съдържаща мазнини или според предписанието на лекар. Не превишавайте 3 капcули дневно.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Специални продукти

Supplement Spot

36.00 лв.

DUTCH GREENS 270гр - за имунна защита, енергия и жизненост

DUTCH GREENS 270гр - за имунна защита, енергия и жизненост

Специални продукти

Supplement Spot

66.00 лв.