Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули

Цена: 36.00 лв.
Kоличество:
Supplement Spot

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули информация

ДИМ (ди индолил метан): помага за възстановяването на здравословния хормонален баланс.

• Подобрява здравето на гърдите
• Поддържа здравословните нива на естроген
• Увеличава здравословната цервикална тъкан
• Намалява симптомите на ПМС

Какво е ДИМ (ди-индолил метан)?

ДИМ е фитонутриент (растителни хранителни вещества), открити в кръстоцветни зеленчуци, като зеле, броколи, брюкселско зеле, карфиол, алабаш, къдраво зеле, ряпа и др. Тези растения са били култивирани в продължение на хиляди години и първоначално са били използвани за лечебни цели. Връзката между ДИМ и хормони, като естрогена може да се направи на молекулярно ниво.

ДИМ не е естроген или друг хормон, но имат общи характеристики и е слабо разтворим във вода. Подобно на естроген ДИМ може да се метаболизира само от специален клас на цитрохром ензимите, които се намират в клетъчните мембрани, в безводната част на клетките. ДИМ насърчава собственият си метаболизъм. Този специален метаболитен път и участващите ензими се припокриват точно с пътя и необходимите за метаболизма на естроген ензими.

Какво прави ДИМ (ди-индолил метан)?

Допълването на дневният режим с ДИМ може далеч да измести производството на естрогенови меаболити, както опасния 16-хидрокси в полза на полезния 2-хидрокси метаболит. ДИМ поддържа естрогеновият баланс, чрез увеличаване на полезните 2-хидрокси естрогени и намалява нежеланите 16-хидрокси. Доказано е, че ДИМ води до предпочетено образуване на естрогенови метаболити, които са свързани със здравето на гърдите, ендометриума и тъканите на маточната шийка. Това уникално свойство отличава ДИМ от другите фитонутиенти. Source Naturals ДИМ се комбинира с фосфолипиди, витамин Е и биоперин за по-добро усвояване.

ПМС симптоми на раздразнителност, агресия, напрежение, депресия, промени в настроението, задържане на вода, болки в гърдите или подуването са чести предменопаузни симптоми при жените. Наблюдава се подобрение на ПМС симптоми, след започване на употреба на добавки с усвоим ДИМ. Тези резултати показват, че ДИМ може да коригира естрогеновият дисбаланс .

Състав

Ди-индолил метан (ДИМ) 200мг

Употреба

Да се приемат 1 -2 капсули дневно с храна или според предписанието на лекар.

DIM (Diindolymethane) 200mg 60 капсули - подобни продукти

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

5-HTP 100 mg 120 vegicaps

Специални продукти

Supplement Spot

40.50 лв.

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Co-Enzyme Q-10 200 mg 60 вегетариански капсули

Специални продукти

Supplement Spot

49.00 лв.

DUTCH GREENS 270гр - за имунна защита, енергия и жизненост

DUTCH GREENS 270гр - за имунна защита, енергия и жизненост

Специални продукти

Supplement Spot

66.00 лв.