Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

Melatonin Slow Release 5 mg 100 Tablets

Цена: 16.50 лв.
Kоличество:
Vitacost

Melatonin Slow Release 5 mg 100 Tablets информация

Мелатонинът е хормон, отговорен за регулиране на биологичния часовник на организма. Той се произвежда от епифизната жлеза, която се намира в мозъка. Мелатонинът помага да се регулира съня. През деня, епифизната жлеза произвежда невротрансмитера серотонин, но през нощта, вместо него произвежда мелатонин за по-добър сън.

Защо да използвате мелатонин?

Безсъние: Някои проучвания на млади и възрастни хора са показали, че приемането на малко количество мелатонин преди лягане помага да се ускори настъпването на съня и подобрява неговото качество.

Проблеми със съня, причинени от болка или стрес: често през нощта събуждания могат да възникнат в резултат на хронична болка или стрес. В такива ситуации, мелатонин може да помогне чрез насърчаване на здрава дрямка .

Ако работите нощна смяна или пътувате през часови зони, мелатонин може да помогне на тялото ви да се преодолее загуба на ориентация и бързо да се възстанови нормалния сън.

Антиоксидантни свойства на мелатонин може да помогнат да се предотвратят промени, свързани със стареенето, като например сърдечно-съдови и очни проблеми. Хормонът може да стимулира функцията на имунната система.

Сезонно афективно разстройство, свързано с депресивно състояние. Хората могат да изпитат значително подобрение в настроението, ако са необходими малки дози ( 0.1 мг) на мелатонин в следобедните часове.

Очно налягане: Взет в малки количества, мелатонинът намалява налягането в очите. Тъй като проучванията са само били направени върху здрави очи, не е сигурно дали мелатонин ще бъде ефективен при проблеми с очите.

Кой се нуждае и какви са симптомите на дефицит ?

С напредване на възрастта телата ни произвеждат по-малки количества мелатонин. Недостигът може да доведе до безсъние. Продукцията на мелатонин варира в зависимост от количеството светлина, на която сте изложени: повече мелатонин се произвежда през нощта, отколкото през деня, и тялото ви произвежда повече мелатонин в напълно тъмна стая, отколкото в слабо осветена .

Стрес, болест и стареене са виновниците, които могат да ускорят този недостатък на мелатонин. Последните проучвания показват, че мелатонинът е един от най-мощните антиоксиданти .

Колко трябва да се приема? Има ли някакви странични ефекти?

Всеки индивидуално трябва да определи дозата на мелатонин. Индивидуалните нужди варират значително в зависимост от различията в обмяната на веществата. По-големите дози не са непременно по-ефективни. Ако се чувствате замаян на следващата сутрин, дозата, която сте приели е твърде висока, а ако нямате дълбок спокоен сън-дозата ви може да е била твърде малка.

Състав

Мелатонин 5mg

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти.

Употреба

Да се приема 1 таблетка 1 час преди лягане или според предписанието на лекар.

Melatonin Slow Release 5 mg 100 Tablets - подобни продукти

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

Специални продукти

Vitacost

96.50 лв.

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Специални продукти

Vitacost

103.00 лв.

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Специални продукти

Vitacost

49.50 лв.