Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

CoQ10 100 mg 120 Capsules Vitacost

Цена: 46.00 лв.
Kоличество:
Vitacost

CoQ10 100 mg 120 Capsules Vitacost информация

Спомага предпазването от онкологични и сърдечни проблеми. Укрепва сърцето, намалява аритмичните състояния и образуването на тромби. Намалява признаците и ефектите от стареенето. Мощен антиоксидант и имуностимулатор. Поддържа здравето на венците и зъбите. Подобрява кръвообращението и дава енергия. Защитава нервната система. Намалява високото кръвно налягане.

CoQ10 отговаря за производството на над 90% от цялата ни жизнена енергия. Участва в производството на АТФ ,който съхранява и пренася химическата енергия в клетките. Основната функция на CoQ10 е да бъде катализатор ( вещество, което променя скоростта на реакцията, в края на която остава непроменено ) на обмяната на веществата – сложна верига от химични реакции, по време на които храната се разгражда до пакети енергия, които организмът може да използва. Действайки заедно с ензимите, това съединение ускорява метаболизма, доставяйки енергията, от която клетките се нуждаят, за да усвоят храната. Поради съществената роля на коензима в производството на енергия, той присъства във всяка клетка на организма. В особено голямо изобилие се намира в клетките на сърцето, които консумират значителна енергия, позволяваща този орган да тупти повече от 100 000 пъти всеки ден. Съдържа се и в черния дроб, бъбреците, далака и панкреаса и др., като липсите му се отразяват на функциите им. Тъй като нивата му намаляват с възрастта (и при дадени болести), се препоръчва ежедневен допълнителен прием на CoQ10.

Не съществува диета, която да осигури достатъчен внос на коензим Q10. В най-големи количества той се открива в храните с животински произход – меса, черен дроб, риба, но концентрациите са много ниски, което означава консумацията на огромни и непосилни за храносмилателната система количества. Това налага прием на пречистен концентрат коензим Q10 в подходяща перорална форма.

Как действа CoQ10?

  • Коензим Q10 е мощен мастноразтворим антиоксидант със структура наподобяваща на витамините С и Е, спомагайки за неутрализиране на вредните за клетката молекули, познати като свободни радикали.
  • CoQ10 има своята роля в превенция на онкологични и сърдечно-съдови проблеми. Проучвания допускат, че CoQ10 може да удължи живота на хората, страдащи от тях. Също така се използва като средство за повишаване на енергията и срещу синдрома на хроничната умора. Съществуват много потвърждения, че забавя стареенето и намалява признаците и ефектите от него.
  • CoQ10 укрепва сърцето и кръвообращението при остра сърдечна недостатъчност и слаб сърдечен мускул, понижава високото кръвно налягане. Според изследвания пациенти с влошена сърдечна дейност се подобряват значително, когато към традиционните им лекарства и терапии се добавя CoQ10. Хората със сърдечно-съдови проблеми имат ниски нива от това вещество в сърцето. CoQ10 предотвратява образуването на тромби, намалява аритмията, повлиява пролапса на митралната клапа, намалява симптомите на нарушена циркулация на кръвта в крайниците и облекчава болките в гръдния кош .
  • CoQ10 помага за заздравяването и намаляването на болката и кървенето при хора с кървене на венците и ускорява възстановяването след стоматологични операции. Дава надежди в борбата срещу неврологичните проблеми. Някои практикуващи лекари смятат, че това хранително вещество стабилизира нивата на кръвната захар при хора с висока такава. Също така облекчава редица алергии и подсилва имунитета. Подпомага горенето на мазнини, като оптимизира обмяната на веществата.

Състав

Коензим Q10(ubiquinone) 100 mg

Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти

Употреба

Да се приема 1 софтгел капсула дневно или според предписанието на лекар. Усвояването на Q10 се подобрява значително, ако се приема с мастни киселини или Алфа Липоева Киселина.

Опаковка: 120 софтгел капсули в контейнер

CoQ10 100 mg 120 Capsules Vitacost - подобни продукти

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

AHCC(R) with Vitamin C - 500 mg 30 Caps Vitacost

Специални продукти

Vitacost

96.50 лв.

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Alpha Lipoic Acid and Acetyl L-Carnitine HCl 240 Capsules Vitacost

Специални продукти

Vitacost

103.00 лв.

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Bio Nutrition Graviola - 1500 mg - 60 Vegetarian Capsules

Специални продукти

Vitacost

49.50 лв.