Поръчай онлайн или позвъни на : 0887 558 884

  •  

ЗЕЛЕНА ЕЛДА(СТРЪКОВЕ) 200gr

Цена: 33.18 лв.
Не е наличен в момента
за информация и препоръки
0887 558 884
P.W.M gama

ЗЕЛЕНА ЕЛДА(СТРЪКОВЕ) 200gr информация

Интензивна помощ за организма да влезе в здравословна форма

Зелената елда (стръкове) заема първо място на пазара сред продуктите, който бързо помагат на организма да влезе във форма. Зелената елда(стръкове) се добавя към храната и се препоръчва да бъде част от дневния хранителен прием за всеки човек. Технологията на производство осигурява запазване на хранителните вещества от зелена част (стръковете) на растението елда в готовия продукт. След достигане на определена височина на растението, то се нарязва,суши се при подходяща температура и след това се натрошава до обикновена фракция. Такъв вид култивиране и преработка на растението Елда позволява изполването на зелените части на растението като храна.

ЗЕЛЕНАТА ЕЛДА (СТРЪКОВЕ) Е ИЗТОЧНИК НА МНОГО ЦЕННИ БИОЛОГИЧНО АКТИВНИ ВЕЩЕСТВА

Елдата е растение, което през XXI век предизвиква интерес сред учените, болните от диабет и специалистите от медицинските среди. Елдата влияе положително на здравето на организма, укрепва кръвоносните съдове, което от своя страна помога за поддържане на здравето на сърцето и като цяло на сърдечно-съдовата система. Зелената елда е източник на рутин и кверцетин, биологично активни вещества принадлежащи към флавоноидите. Флаваноидите са вещества, които дават жълтия или оранжевият цвят на цитрусовите плодове.

Рутинът не позволява унищожаването на витамин С чрез окисление и усилва действието му. Укрепва стените на капилярите и предпазва от натъртвания. Укрепва устойчивостта срещу инфекции. Предпазва и лекува кървене на венците. Помага в лечението на отоци и замайване при заболявания на вътрешното ухо. При жените в менопауза по-голяма доза биофлаваноиди в съчетание с витамин D най-често облекчават горещите вълни.

Кверцетинът е с мощно антиоксидантно, регенеративно и противораково действие, ефикасно противоалергично, противовирусно, противовъзпалително и имуностимулиращо средство, предпазващо от атеросклероза, Освен това растението Зелена елда съдържа хлорофил, който се нарича ''течността на слънчевата енергия'' или ''зелената кръв на растенията''. Молекулите на хлорофила са подобни на тези на хемоглобина. Те съдържат т.н. хема молекули , присъстващи в човешката кръв. Централният атом на молекулата на хлорофила съдържа различен минерал от този на хемоглобина – магнезий вместо желязо.Зелената част от растенията се характеризират с високо съдържание на хема молекули в хлорофила, които са най-основната храна, която съществува на нашата планета. В листата на растенията под влиянието на светлина, протича процесът на фотосинтеза. По време на този процес, въглеродния двуокис от въздуха се абсорбира.

За първи път това съединение започва да се употребява с медицинска цел в средата на миналия век. Хлорофилът съдържа богата гама от мощни хранителни вещества. Това е добър източник на витамини като витамин А, витамин С, витамин Е, витамин К и бета каротин. Хлорофилът е богат на антиоксиданти, жизненоважни минерали като магнезий, желязо, калий, калций и есенциални мастни киселини.

Ползи за здравето при прием на хлорофил :

Червените кръвни клетки: Хлорофилът работи на молекулярни и клетъчни нива и има способността да стимулира регенериративните способности на организма ни. Хлорофилът е богат на живи ензими, които помагат за очистването на кръвта, подобрява способността на кръвта да транспортира повече кислород. Хлорофилът е ефективен срещу анемия, която се причинява от дефицит на червени кръвни клетки в тялото.

Рак: Хлорофилът е ефективен срещу рак на дебелто черво и стимулира индуцирането на апоптоза. Тя осигурява защита срещу широк спектър от канцерогени във въздуха, варените меса и зърнените храни. Направените проучвания доказват, че хлорофилът помага за стомашно-чревната абсорбция на вредните токсини в организма. Хлорофилът и производното му хлорофилин, инхибират прокарциногени(вещества, което се превръщат в канцерогенни от метаболизма) , които могат да увредят ДНК и също да доведат до рак на черния дроб и хепатит. По-нататъшни изследвания , проведени в това отношение показват, че хлорофила притежава химио- превантивни ефекти . Друго изследване показва ефикасността на хлорофила като фитохимично съединение за намаляване на туморогенезата.

Антиоксидантна мощност: Хлорофилът притежава силен антиоксидантен капацитет, заедно с значително количество основни витамини. Хлорофилът неутрализира вредните молекули и защитава срещу развитието на различни заболявания, причинени в резултат на оксидативен стрес и от свободните радикали.

Артрит: Противовъзпалителните свойства на Хлорофила са полезни при артрит. Проучванията показват, че Хлорофилът и неговите производни пречат на растежа на бактериите предизвикващи възпаление.

Детоксикация: Хлорофилът има пречистващи качества, които помагат в детоксикацията на организма. Хлорофилът има способността да се свързва с токсични химикали и тежки метали в тялото. Също така е ефективен при намаляване на вредното въздействие на радиация и помага за премахване на пестициди и лекарствени депозити от тялото.

Анти-стареене: Хлорофилът поддържа здрави тъканите, благодарение на съдържащото се богатството от антиоксиданти и присъствието на магнезий . Той стимулира противо- стареенето и поддържа здрава и свежа кожата.

Здраве на храносмилателната система: Хлорофилът насърчава здравословното храносмилане чрез поддържане на чревната флора и стимулиране на изхожданията. Според изследванията, Хлорофилът улеснява прочистването на дебелото черво, чрез подтискане на цитотоксичността, предизвикана от храната и предотвратява разпространението на колоноцити. Той е ефективен при запек и облекчава дискомфорта, причинени от метиоризма.

Безсъние: Хлорофилът има успокояващ ефект върху нервите и е от полза за намаляването на симптомите на безсъние, нервна възбудимост и обща умора на тялото.

Анти-микробни свойства: Хлорофилът има ефективни антимикробни свойства. Последните проучвания  показват, че хлорофила притежава лечебен алкален ефект.

Силен имунитет: хлорофилът помага за укрепване на клетъчните стени и имунитета на организма.Тези негови качества се приписват на алкална му природа. Наред с това, хлорофилът насърчава способността на организма да се бори с болестите и повишава нивата на енергия и ускорява оздравителния процес.

Дезодориращи свойства: Хлорофилът е ценен заради своите дезодориращи свойства. Той е ефективно средство за защита в борбата с лошия дъх. Лошото състояние на храносмилателната система е една от основните причини за лош дъх. Хлорофилът изпълнява двойно действие чрез премахване на миризмата от устата и гърлото, а също така стимулира здравето на храносмилателната система чрез прочистване на дебелото черво и кръвния ток.

Зарастване на рани: Хлорофилът е особено подходящ при лечение на рани и изгаряния. Това помага за намаляване на локалното възпаление, укрепва тъканите на тялото, помага за убиване на микроби и подобрява устойчивостта на клетките срещу инфекции.

Киселинно-алкално съотношение: Консумация на богати на хлорофил храни помага за балансиране кисело-алкалното равновесие в тялото. Магнезият, който присъства в хлорофила е силно алкализиращ минерал.

Здрави кости и мускули: Хлорофилът помага при формирането и поддържането на здрави кости. Магнезият съдържащ се в хлорофила играе важна роля за здравето на костите, заедно с други основни хранителни вещества като калций и витамин D.

Съсирване на кръвта: Хлорофилът съдържа витамин К, който е от съществено значение за нормалното съсирване на кръвта. Той се използва в природолечението при кръвотечение от носа и при жените, страдащи от анемия и тежко менструално кървене.

Бъбречни камъни: Хлорофилът помага за предотвратяване образуването на камъни в бъбреците. Той е помощно средство за намаляване на растежа на калциево оксалатни кристали.

Синузит: Хлорофилът е ефективен при лечението на различни респираторни инфекции, ринит и синузит.

Хормонален баланс: Хлорофилът е полезен за поддържане на хормоналния баланс при мъжете и жените. Витамин Е присъства в хлорофила и помага за стимулиране на производството на тестостерон при мъжете и естроген при жените.

Панкреатит: Хлорофилът помага за облекчаване на треска и облекчава коремната болка и дискомфорт, причинени от панкреатит, без да причинява странични ефекти.

Орално здраве: Хлорофилът помага при лечение на проблеми със зъбите, като например пиорея. Той се използва за лечение на симптомите на инфекции на устната кухина и успокоява възпалени и кървящи венци.

Витамин С - Положителният ефект на витамин С върху тялото ни е известен от дълго време. Витамин С е отговорен за поддържането и производството на колаген, който е основният градивен елемент на съединителната тъкан. Благодарение на този витамин правилно функционира кръвоносната система, сърцето ни работи по-стабилно. Научните изследователи са доказали, че витамин С:
Помага в правилното функциониране на нервната и имунната система, предотвратява различни вирусни и бактериални инфекции, допринася за намаляване на умората и изтощението, подобрява усвояването на желязото, помага в правилното производство на колаген, за да се осигури подходящо функциониране на кожата, костите, хрущялите, зъбите, венците и кръвоносните съдове
,
лекува рани, изгаряния и кървящи рани, предпазва от много форми на рак, противодейства на образуването на нитрозамини(канцерогенни вещества), понижава високото кръвно налягане и холестерола в кръвта, предпазва от скорбут.

Калий - научните изследвания са показали, че калий:
Помага в правилното функциониране на нервната система,
Помага в правилното функциониране на мускулите,
Помага при поддържането на правилното кръвно налягане.

Калций - научните изследвания са доказали, че калцият:
Допринася за нормалното съсирване на кръвта,
Помага в правилното функциониране на мускулите,
Помага в правилното функциониране на храносмилателните ензими,
Необходим е за поддържане на здрави кости,

Фосфор - научните изследвания са показали, че фосфорът:
Допринася за нормалния енергиен метаболизъм,
Помага за поддържането на здрави кости.

Магнезий - научните изследвания са показали, че магнезият:
Допринася за намаляване на умората и изтощението,
Помага за поддържане на електролитния баланс,
Помага за правилното функциониране на нервната система,
Помага за правилното функциониране на мускулите,
Играе важна роля за клетъчното делене.

Фибри - без тях няма здраве. Многобройните научни статии, публикувани през последните няколко години са доказали, че неправилното хранене е един от основните причинители на болести в световен мащаб. Фибрите включват всички полизахариди и лигнини, които не се разграждат от храносмилателни ензими, намиращи се в стомашно-чревния тракт на човека. Научните изследвания показват, че фибрите увеличават продуктите на метаболизма в чревния канал.

СЪСТАВ 100% ОТ ПРИРОДАТА:

Зелена елда (стръкове) - 100%

Продуктът не съдържа оцветители за храни или изкуствени консерванти, не съдържа продукти от животински произход, глутен, соя, пшеница или дрожди, не съдържа , стабилизатори и генно модифицирани продукти, антибиотици, психотропни и наркотични съставки, хормони и опасни химикали от какъвто и да е вид.

Състав

Хранителна стойност в 100g от ЗЕЛЕНА ЕЛДА

Информация за хранителната стойност

Съдържание в 100 g на продукта

% референтни стойности на нутриентите

Енергийна стойност

908 kJ/222 kcal

11,1

Мазнини

0,9 g

1,28

От които наситени мазнини

0,3 g

1,5

Въглехидрати

12,6 g

4,8

От които захари

6,9 g

7,6

Фибри

71,1 g

Белтъчини

5,4 g

10,8

Сол

0,024 g

0,4

Витамин C

12,1 mg

15,1

Фoсфор

300 mg

42,8

Maгнезий

160 mg

42,6

Калий

2000 mg

100

Калций

630 mg

78,7

Референтен прием за средностатистически възрастен (8 400 кДж / 2 000 ккал). Посочени хранителна стойност се отнася за продукта, готов за консумация.

Употреба

Начин на приготвяне:

Приготвяне на напитка: Изсипете 1 плоска чаена лъжичка или 1 кафена лъжичка (1 грам) от Зелената елда в чаша и налейте преварена вода или плодов сок при стайна температура. Разбъркайте внимателно. Добавка към храната: Поръсете 1 плоска чаена лъжичка (1 грам) от Зелената елда върху супи, салати, картофи, сосове, сандвичи и т.н. Внимание! Не варете, не заливайте с гореща вода.Изполвайте продукта само при стайна температура!

Начин на употреба:По 1 равна чаена лъжичка или 1 кафена лъжичка (1 g) два пъти на ден. Да се ​​съхранява на сухо място при стайна температура, недостъпно за деца, да се предпазва от светлина.

Oпаковкa: Пакет от 200 грама ( 200 порции по един грам)

Продуктът и името му са запазени в Патентното ведомство на Република Полша